2024. április 26., péntek

A döntőben lehet a legkönnyebb

A fogadóirodák szerinti három legesélyesebb – Novak Đoković, Rafael Nadal és Carlos Alcaraz – közül csak egy lehet ott a vasárnap rajtoló Roland Garros döntőjében, ráadásul a két nagy öreg közül csak egy kaphat helyet az elődöntőben, hisz a csütörtökön este Párizsban megtartott sorsolás szerint Đoković és Nadal meccse a negyeddöntőben lehetséges, a győztes pedig az elődöntőben Alcarazszal nézhet farkasszemet. Az alsó ágon sokkal kisebb a vonzóerő, hisz a tavaly döntős Sztefanosz Cicipasz kimondott esélyesnek tekinthető Danyiil Medvegyev, Andrej Rubljov és Casper Ruud mezőnyében. Mindent összegezve a legelöl említett trióból kikerülő legjobbnak a döntőben lehet a zárószakaszban a legkönnyebb dolga.

A címvédő Đoković a japán Josihito Nisiokával kezd, a 2. fordulóban volt edzőjének, Marián Vajdának az új neveltje, Alex Molčan következhet, a harmadikban az amerikai Jenson Brooksby, a nyolcaddöntőben pedig Diego Schwartzman vagy Grigor Dimitrov. A 28. kiemelt Miomir Kecmanović az argentin Thomas Etcheverryvel, Györe László pedig a litván Ričardas Berankisszal kezd. A 3. fordulóban akár találkozhatnának is, ha Györe nyer a rajton, majd a 2. kiemelt Medvegyev ellen is. Krajinović az 1. fordulóban az amerikai Reilly Opelkával, Dušan Lajović az argentin Sebastian Baezszel, Fucsovics selejtezőssel, Balázs pedig Marin Čilićtyel játszik. A nőknél Bondár Anna Petra Kvitovával, Udvardy Panna és Gálfi Dalma selejtezőssel kezd.

GENF. – Az ATP-torna negyeddöntőjében: Ruud–Kokkinakis 6:4, 7:6, Opelka–Griekspoor 6:4, 3:6, 6:3, Gasquet–Majchrzak 6:2, 6:4.
LYON. – Az ATP-torna negyeddöntőjében: De Minaur–Vatanuki 6:4 – feladás, Norrie–Baez 6:4, 4:6, 7:5, Molčan–Coria 6:3, 6:2, Rune–Guinard 3:6, 6:3, 6:4.
RABAT. – A WTA-torna negyeddöntőjében: Liu–Sharma 6:4, 6:1, Bronzetti–Parrizas 6:1, 3:6, 7:6. Elődöntő: Liu–Bondár – k. n.
STRASBOURG. – A WTA-torna negyeddöntőjében: Ka. Plíšková–Zanevska 6:4, 7:6, Kerber–Linette 6:2, 4:6, 6:4.
RÓMA. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Asztahova–Babos 6:2, 7:5.