2022. július 5., kedd

Koronavírusteszt nélkül Görögországba

A szerbiai turistáknak a nyári idényben a Görögországba való belépéskor nem kell bemutatniuk sem PCR- vagy antigén-tesztet, sem pedig egyéb kiegészítő dokumentumot – jelentette ki Belgrádban Vaszílisz Kikíliasz görög idegenforgalmi miniszter, miután hivatali kollégájával, Tatjana Matićtyal tárgyalt. Újságíróknak azt is elmondta, hogy júniusban Szalonikiben találkoznak a két ország turisztikai szervezeteinek képviselői, hogy a járvány okozta válság gyors áthidalásának lehetőségeiről egyeztessenek. Matić miniszter asszonynak a roamingdíjak eltörlésére vonatkozó kérelme kapcsán közölte, a mobilszolgáltatók magánvállalkozók ugyan, de a görög minisztérium igyekszik odahatni, hogy a szerbiai turisták számára eltöröljék vagy legalább csökkentsék a barangolási díjat.

A ferry departs from Livadia port on the Aegean Sea island of Tilos, southeastern Greece, Monday, May 9, 2022. When deciding where to test green tech, Greek policymakers picked the remotest point on the map, tiny Tilos. Providing electricity and basic ser
(Fotó: Beta/AP)

A miniszterek bejelentették, hogy a Szerbiai Turisztikai Szervezet irodát nyit Athénban, és ez segíti majd a magánszektor támogatását, hogy minél több görög turista látogathasson el a szerbiai városokba. Matić szavai szerint abban állapodtak meg, hogy közös erővel segítenek az utazási irodáknak és a szolgáltatóknak a járvány következményeinek felszámolásában, így például az elmaradt utazások vagy a görög szállodáknál rekedt idegenforgalmi ügynökségi pénzek problémájának rendezésében.