2024. április 26., péntek

Novaknak a serleg sem garancia

Medvegyev a rajton kiesett Genfben, így pontosan tudni, kinek mi kell a Roland Garroson, amelynek sorsolását ma 19 órakor tartják meg Párizsban. A torna befejeztével a Đoković, Megyvegyev, Zverev trió egyike lesz a világelső. Ha Đoković nyeri a serleget, vagy Zverev, Medvegyevnek döntő kell a trónváltáshoz. Ha sem Novak, sem Zverev nem nyer, Medvegyev negyeddöntővel is új világelső. Ha viszont a tizenéves Alcaraz nyer, feltör a ranglista 3. vagy 4. helyére. Szegényebb lett a párizsi női torna is, hisz két volt döntős, Vondroušová és a tavalyi második Pavljucsenkova nem indul. A selejtező 1. fordulóját sikerrel vette Danilović, míg Piros ma a tábláért a portugál Borgesszel játszik. Döntős Krunić is, aki a tábláért az ausztrál Fourlist verő magyar Janival csatázhat.

Rabatban Udvardy kiesett, Bondár viszont negyeddöntős, és az ausztrál Tomljanovićtyal mérkőzik.

PÁRIZS. – A Roland Garros selejtezőjének 2. fordulójában: Piros–Geraszimov 6:4, 6:4. Nők, 1. forduló: Danilović–Masarová 3:6, 7:6, 6:4. 2. forduló: Krunić–Min 3:6, 7:5, 7:5, Jani–Fourlis 6:7, 7:5, 6:3.
GENF. – Az ATP-torna 1. fordulójában: Kokkinakis–Fognini 6:4, 6:3, O’Connell–Ramos 7:6, 6:4. 2. forduló: Gasquet–Medvegyev 6:2, 7:6, Majchrzak–Cecchinato 6:2, 6:3.
LYON. – Az ATP-torna 1. fordulójában: Baez–Otte 5:7, 6:4, 6:2. 2. forduló: Norrie–F. Cerundolo 6:4, 6:4, De Minaur–Humbert 1:6, 6:3, 6:2, Coria–Carreno 7:5, 6:3.
RABAT. – A WTA-torna 1. fordulójában: Burel–Udvardy 7:6, 7:6. 2. forduló: Bondár–Kucová 6:3, 6:3, Sharma–Marčinko 5:7, 6:3, 6:3, Tomljanović–Schmiedlova 7:5, 6:2, Mladenović–Andrianjafitrimo 6:3, 3:6, 7:6.

Medvegyev visszatért a pályákra, de vereséggel rajtolt Genfben (Fotó: Beta/AP)

Medvegyev visszatért a pályákra, de vereséggel rajtolt Genfben (Fotó: Beta/AP)

„Nem tisztességes”

Danyiil Medvegyev megérti a wimbledoni szervezők orosz és fehérorosz játékosokat kizáró döntését, amelyet ugyanakkor nem tart tisztességesnek. A korábbi világelső orosz játékos a svájci Tribune de Geneve lapnak azt mondta, nehéz helyzetben van a füves pályás Grand Slam-tornának otthont adó All England Club vezetősége, de ez a döntés precedenst teremthet, és más sportágakra is kihathat. „Ezek után hol húzzuk meg a határt? Milyen szabályok szerint zárunk ki versenyzőket? Az ATP-vel is egyeztettünk, és arra jutottunk, hogy mi, teniszezők gyakorlatilag egyéni vállalkozók vagyunk, márpedig az Egyesült Királyságban jelenleg is dolgozhatnak orosz nemzetiségű magánszemélyek” – magyarázta Medvegyev, aki továbbra is bízik abban, hogy pályára léphet az év harmadik nagy tornáján.

Szvitolina és Monfils gyermeket vár

Gyermeket vár szintén teniszező férjével, Gaël Monfilsszal Elina Szvitolina, a 2018-as WTA-világbajnokság győztese. A női világranglistán jelenleg 32. kiválóság a közösségi oldalán jelentette be párjával, hogy októberre várják kislányuk érkezését. A két játékos 2019 óta van együtt, és tavaly júliusban házasodtak össze.