2024. április 27., szombat

Folytonosság a nemzetpolitikában

A mi Országgyűlésünk is a megalakult új magyar parlament, jelentette ki a Pannon RTV-nek nyilatkozva Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, miután részt vett a ház alakuló ülésén.

A sajtóbeszámoló szerint a VMSZ elnöke elmondta, a vajdasági magyarok számára fontos a korábbi évek nemzetpolitikájának folytonossága, s arra emlékeztetett, hogy az április 3-ai választáson több mint 60 ezer vajdasági magyar szavazópolgár vett részt levélszavazatok útján. Úgy fogalmazott, a magyarországi Országgyűlés részben a mi Országgyűlésünk is, nemcsak azért, mert mi is választottuk, hanem elsősorban azért, mert a nemzetpolitika alakítása és alakulása szempontjából fontos az, hogy az országgyűlés milyen politikai összetételű, hogy az a nemzetpolitikai építkezés amelyik az elmúlt három ciklusban jellemezte nemcsak a parlament munkáját, hanem a kormányzat munkáját is, folytatódni tudjon.

Ennek megerősítéseként írható le az alakuló ülés, összegezte Pásztor. Ez a ma alakult parlament egy olyan kétharmados Fidesz–KDNP-s többséget tud a soraiban, amelyik az elmúlt ciklusokra jellemző nemzetpolitikának a folytonosságát tudja eredményezni, húzta alá a pártelnök.