2024. április 27., szombat

Két napra díszbe öltözött Kúla

Ötödik alkalommal vették birtokukba a virágárusok a város központját

Kétnapos virágfesztivált tartottak Kúlán, amely színes, vidám hangulatot varázsolt a város központjába. A virágba borult Josip Kramer utcában a petúnia, begónia, alizium, kaliopa, félfutó muskátli és egyéb illatozó virágok mellett az árusok bokrokat, facsemetéket és kerti dekorációt is kínáltak.

A Népkör Magyar Művelődési Központ húsvéti ikebanákkal, díszített mézeskalácstojásokkal, csuhébabákkal, mézeskalácsból készült nyuszikkal és egyéb dísz- és használati tárgyakkal vett részt a vásárral egybekötött kiállításon. Szabó Kiskároly Ilona, a Népkör egyik képviselője elmondta, hogy az ünnepi hangulatot idéző tárgyak a kelendőbbek: − Vannak akik nézelődnek, vásárolnak, és olyanok is, akik ötleteket gyűjtenek. Többen megkérdezik, hogyan készítünk egy-egy tárgyat, hiszen ezek házilag elkészíthető dolgok, csak kreativitás, esetleg kis segítség szükséges hozzá. Jómagam mézeskalácskészítéssel (is) foglalkozok, ami a gyerekek számára különösen érdekes és öröm, hiszen az anyukákkal együtt dolgozhatnak – fogalmazott Szabó Kiskároly Ilona.

Ilin Krisztina negyedik éve jár a virágfesztiválra, fűszernövényekkel foglalkozik: − Ezeknél a virágoknál nem a külső szépség fogja meg az embert, hanem az aroma, az illat, valamint az, hogy természetes környezet hatását keltik. A levendula és a rozmaring például folyamatosan divatos és a kertekben is sokfelé megtalálható – sorolta Ilin Krisztina. A kérdésre, hogy mit keresnek leginkább az érdeklődők, elmondta, hogy a fűszernövények mellett a legkelendőbbek a különböző gyógyteák készítéséhez a cserepes és kiültethető növények.