2024. április 26., péntek

Látogatható a Hét Nap címlapfotó-kiállítása

A Hét Nap fennállásának 75. évfordulója alkalmából tavaly elindított Fotózz a címlapra! fotópályázatra beérkezett legjobb alkotásokból nyílt kiállítás a Zentai Alkotóházban. A tárlatot Szerda Zsófia, a hetilap kulturális rovatának a szerkesztője, fotós-újságírója nyitotta meg.

Szerda Zsófia a bírálóbizottság munkája kapcsán elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektettek a kompozíció kidolgozására, ugyanakkor mindenekelőtt azt tartották szem előtt, hogy mely fotók állják meg helyüket címlapfotóként, illetve melyek felelnek meg a technikai követelményeknek, s persze mely alkotások azok, amelyek figyelemfelkeltőek lehetnek. A pályázatra több mint ezer fotó érkezett be, és a pályázók közül sokan egy profi fotós szintjét megütő alkotásokat küldtek be. A kiállítás megnyitóján közreműködött Petković Jelena (fuvola) és Petković Olivér (gitár).

A legjobb alkotásokat 2021 márciusának végétől közölték a Hét Nap címoldalán egészen november közepéig, a pályázat díjkiosztóját pedig december elején Szabadkán, a hetilap jubileumi rendezvényén tartották meg – mondta el Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztője, és hozzátette, hogy a kiállítás május 5-ig tekinthető meg a Zentai Alkotóházban. Legközelebb Padén a Keszég Károly-emléknapon mutatják be az alkotásokat.