2024. április 27., szombat

Versenyek és képzések

A Vöröskereszt Kishegyes községi szervezete elsősegély-tanfolyamot tart a község iskoláiban

A Vöröskereszt Kishegyes községi szervezete nagy hangsúlyt fektet a gyerekekkel, fiatalokkal való foglalkozásra. Ennek jegyében a hetekben számos programot szerveztek, szerveznek. Fontányi Andor, a szervezet községi titkára arról számolt be, hogy a két fontos versenyük is volt a közelmúltban.

– A Mit tudsz az egészségről? hagyományos versenynek számít a Vöröskereszt színeiben, és évek óta megrendezzük. Az idén a község három általános iskolájából kilenc diák jelentkezett erre a tudáspróbára. A versenyt a múlt héten tartottuk meg, és a legjobban szerepelő diák továbbjutott a tartományi versenyre, amit elektronikus formában fognak megtartatni az előttünk álló hétvégén. Egy másik aktuális programunk a fiatalok számára A vér életet jelent pályázat. Ez is a múlt héten zárult, és irodalmi, rajz, fotó és videó pályamunkákkal lehetett jelentkezni. A beérkezett munkák kiértékelése a héten zajlik, és a másik versenyhez hasonlóan ez esetben is a legjobb munkákat kategóriánként fogjuk továbbítani a tartományi Vöröskereszt felé, az pedig a Szerbiai Vöröskeresztnek – számolt be Fontányi.
A versenyek mellett a Vöröskereszt aktivistái az iskolákban állandó foglalkozásokat is tartanak. Megkezdődött az ugyancsak hagyományosnak tekinthető elsősegélyképzés a község mindhárom általános iskolájában. Iskolánként tizenöt–húsz diák van bekapcsolva ebbe a programba – tudtuk meg a titkártól.
– Ez a létszám optimálisnak nevezhető az elsősegélyképzés szempontjából, mivel így el tudják sajátítani az elméletet és a gyakorlatot is. Nagyon fontos az is, hogy a gyerekek bemutassák az elsajátított tudást. A Vöröskereszt hetében erre lehetőségük fog nyílni, és tartományi szinten is megmutathatják, hogy mit tanultak – mondta Fontányi.