2024. április 27., szombat

Szerbiából is kivonnak a forgalomból több Kinder-terméket

Több európai országban jelentettek be szalmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők. Már több európai országban visszahívták a kindertojásokat. Nagy-Britanniában Franciaországban, Írországban, Belgiumban, Németországban, Luxemburgban, Hollandiában, Svédországban és Norvégiában is szalmonellás eseteket regisztráltak.

A Ferrero édességipari vállalat közölte, hogy Szerbiában is kivonja forgalomból az egyes Kinder márkájú termékeket. A vállalat illetékesei kiemelik, hogy az élelmiszer biztonságát rendkívül komolyan veszik, és jelenleg együttműködnek az illetékes hatóságokkal.

Annak ellenére, hogy a szerbiai piacra szállított egyetlen Kinder-termékben sem találtak szalmonellát, és panasz sem érkezett a vásárlók részéről, a helyzetet nagyon komolyan kezeljük, hiszen a fogyasztóink biztonsága az elsődleges számunkra. Ezért elővigyázatosságból úgy döntöttünk, hogy Szerbiából kivonjuk a Kinder Schoko-bons és a Kinder Happy Moments termékeket – áll a vállalat közleményében.