2024. április 26., péntek
NAGYKIKINDA

Egyházi- és vallási közösségek beruházásainak támogatása

A nagykikindai önkormányzat egy újabb pályázatot írt ki, melyben a község területén tevékenykedő egyházi- és vallási közösségek épületeik felújítására, karbantartási munkálataira, restaurálási és festési projektjeire kérhetnek támogatást, illetve társfinanszírozást. A tender keretösszege 2.500.000 dinár, amely része az önkormányzat 2022-es évi költségvetésének. A pályázók azokra a munkálatokra kérhetnek támogatást, amelyek 2022 december végéig megvalósulnak.

Az érdeklődőknek a kitöltött és hitelesített jelentkezési lap mellett be kell adniuk a beruházás leírását, költségvetési tervét, rövid életrajzot kell írniuk, melyben kitérnek arra is, hogy milyen korábbi projekteket valósítottak meg. Mellékelniük kell egy írásbeli nyilatkozatot is, melyben a pályázó megerősíti, hogy a kérvényében feltüntetett adatok valósak, sikeres pályázás esetén a pénzeszközöket a megfelelő célokra használja fel, megígéri, hogy a beruházás megvalósításáról szóló beszámolót a megfelelő pénzügyi dokumentációval együtt a törvényes határidőn belül benyújtja, és ha a projekt kapcsán médiaszereplésre kerül sor, megemlíti, hogy a megvalósulást a nagykikindai önkormányzat támogatta. A pályázónak mellékelnie kell egy igazolást arról is, hogy jogi személyi státusszal rendelkezik, tehát az egyházakról és vallási közösségekről szóló törvénynek megfelelően nyilvántartásba vették, a projektleírásban fel kell tüntetnie, hogy a beruházás a nagykikindai község melyik helységében történik, mellékelnie kell az illetékes hatóságoktól kivett engedélyeket, és amennyiben van még társfinanszírozó, akkor a partnerségi megállapodást is csatolnia kell.

A bírálóbizottság a beérkezett pályázatokat több szempont alapján értékeli és hozza meg a döntését. Fontos a hitközséghez tartózó hívek száma, akiket a projekt érint, a vallási közösség épületeinek száma, és az is lényeges szempont, hogy az épület kulturális értékvédelem alatt áll-e, számít a létesítmény veszélyeztetettségi foka, és az is, hogy van-e más társfinanszírozó, valamint a beruházás megvalósításának jellege és jelentősége.

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a városháza 19-es számú irodájában kaphatnak munkanapokon 8-tól 15 óráig, vagy a 0230/410-237-as telefonszámon. Pályázni 2022. április 7-éig lehet. A pályázati anyagot személyesen és postai úton is el lehet küldeni az önkormányzat címére: Nagykikinda Városa, Trg srpskih dobrovoljaca 12. A borítékon mindenképpen fel kell tüntetni: Za konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica – ne otvarati.