2024. április 27., szombat

Vučić: Kiváló együttműködésre számítok az új amerikai nagykövettel

Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy korrekt megbeszélést folytatott Cristopher Hill-el, az USA új belgrádi nagykövetével. Hozzátette, hogy várakozásai szerint a kétoldalú kapcsolatok is javulni fognak.

– Kellemes beszélgetést folytattam Hill nagykövettel. Tovább kell dolgoznunk és meg kell értenünk az országaink közti különbségeket – nyilatkozta az államfő a Szerbiai RTV-nek.

Meggyőződésének adott hangot, hogy a közeljövőben még nagyobb erőfeszítéseket tesznek az együttműködés fejlesztése terén. Hozzátette, hogy még kiderül, hogy hogyan sikerül áthidalni a Koszovóval kapcsolatos ellentéteket.

Joe Biden amerikai elnök tavaly október 15-én nevezte ki Cristopher Hill-t az USA szerbiai nagykövetének, aki két héttel ezelőtt tette le hivatali esküjét. Az új amerikai nagykövet ma délután érkezett meg Belgrádba.

Megérkezését követően a FoNet és az Amerika Hangja hírportálnak elmondta, hogy megértette az új szerbiai generációt képviselő embereket és az ország új álláspontjait is. Véleménye szerint legutóbbi látogatása óta Szerbia már egy teljesen más országgá vált.