2024. április 26., péntek

A zöldebb iskolákért Vajdaságban

A tartományi képviselőházban tegnap aláírták A tisztább és zöldebb iskolákért Vajdaságban elnevezésű program megvalósításával kapcsolatos együttműködési megállapodást. A program célja a környezetvédelemre irányuló öntudat és a személyes felelősség erősítése a vajdasági oktatási-nevelési intézményekben és a falusi, városi közösségekben.

 – A környezetvédelem globális jelentőségű téma, és mi, Vajdaságban nem maradunk le ezen a területen. Figyelmünk következetesen a diákokra, fiatalokra irányul, akik ennek a programnak köszönhetően a környezetvédelem területén a változás meghatározó szereplői – mondta Szakállas Zsolt tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár.

Az együttműködési megállapodást az idén is 9 partner írta alá, a tartományi kormány 6 titkársága (Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság; Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság; Energetikai, Építkezési és Közlekedési Titkárság; Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság; Gazdasági és Turisztikai Titkárság; illetve Ifjúsági és Sporttitkárság), Újvidék város, a Vajdaság Erdei Közvállalat, illetve a Vajdasági Erdőtelepítő Mozgalom.