2024. április 26., péntek

Idénykezdés a Petrolandban

Tízéves a petrőci élménypark

Pár nappal ezelőtt, az Újvidéktől alig 19 kilométerre lévő petrőci Petroland élményparkban megnyílt az akvapark fedett része. A létesítményben lévő medencéket geotermális hévízzel töltik fel, úgyhogy a szabadban lévő részben is kellemes a fürdés még olyankor is, amikor az időjárás nem éppen nyári.

Az új, fedett részben pedig folyamatos lesz a szórakozás. A létesítmény igazgatónője, Zuzana Michalikova a megnyitóünnepség keretében emlékeztetett arra, hogy most már hideg időben is igénybe vehetjük az ún. relaxációs medencéket és a csúszdákat is. A fedett részben most egy csúszdatorony két csúszdája használható, a másik két torony a szabadban lévő részen van, ezek még nincsenek nyitva.

– Kiépítettünk egy új gyermekmedencét, ebben a legkisebbek fürödhetnek biztonságosan. A relaxációs szolgáltatáscsomagra igényt tartók belefeküdhetnek a jakuzziba is, mindez az új wellnessrészleg keretében működik. Ez a részleg eleget tesz a legkorszerűbb, a világon elfogadottnak számító követelményeknek, hiszem azt, hogy látogatóink elégedettek lesznek – adott hangot véleményének az igazgatónő.

A Petroland az idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját, ezzel kapcsolatba elmondta, hogy az élménypark ötlete 12 évvel ezelőtt fogant meg üzleti partnereik fejében, akkor Szerbia megnyitotta kapuit az új beruházás előtt.

Petrőcöt találták legalkalmasabbnak a létesítmény megépítésére, az elmúlt évtizedben csak nyáron működhettek, hiszen fedett, azaz fűthető része nem volt az élményparknak.

– Mostantól teljes kínálatunkat felajánljuk a nyári idényen kívül is, élményparkunk egy részének befedését már rögtön a kezdetek kezdetekor eltervezte a park szlovákiai tulajdonosa. Az évek során azonban nem feleltek meg a körülmények ennek a beruházásnak. Az építkezésről szóló döntés csak 2019-ben született
meg. A látogatók miatt vagyunk itt, mindenkit szeretettel várunk – üzente az igazgatónő a megnyitóünnepségen.