2024. április 27., szombat
VB-SELEJTEZŐK

Japán és Szaúd-Arábia kijutott

Japán és Szaúd-Arábia részt vehet az idei katari labdarúgó-világbajnokságon. Ez azzal dőlt el, hogy a távol-keleti ország válogatottja csütörtökön 2:0-ra győzött Sydney-ben, így az ausztrálok már nem végezhetnek csoportjukban az első kettő között. A mérkőzés a 89. percig gól nélküli döntetlenre állt, akkor a vendégek Mitoma Kaoru révén szereztek vezetést, majd ugyanő állította be a végeredményt a 94. percben. Japán sorozatban hetedszer vb-résztvevő. Ausztrália a vereségével a csoportja pótselejtezős helyén zár majd, míg az első két pozíció Szaúd-Arábiáé és Japáné lesz.

A két csoportból az első két helyezett jut ki a vb-re – az A-ból a Koreai Köztársaság és Irán már korábban biztosította részvételét –, a harmadikok pedig kontinentális pótselejtezőt játszanak egymással. Utóbbi párharc győztese részt vesz az interkontinentális pótselejtezőn, amelyen a dél-amerikai ötödik helyezett lesz az ellenfél. Az ázsiai selejtező harmadik szakaszának zárására kedden kerül sor.

Ázsiai vb-selejtezők, 3. szakasz, 9. forduló, B csoport: Ausztrália–Japán 0:2 (0:0). Az állás: 1. (és már továbbjutott) Japán 21 pont / 9 mérkőzés, 2. (és már továbbjutott) Szaúd-Arábia 19/8, 3. Ausztrália 15/9, 4. Omán 8/8, 5. Kína 5/8, 6. Vietnám 3/8 (MTI/Reuters)

Bajsa–Tavankut döntő

Lejátszották a szabadkai körzeti kupa elődöntőit, amelyben a Bajsa 2:2-es rendes játékidő után büntetőkkel 6:4-re legyőzte a Bácska 1901 csapatát, a döntőben pedig a Tavankuttal találkozik majd, amely 2:1-re verte meg a Becsét.