2024. április 26., péntek

Megnyílt az adai wellnessközpont

Az új termálfürdő mától fogadja a látogatókat

Az eseményhez kapcsolódó fotógalériánkat ITT tekintheti meg.

Az adai rekreációs központban két év alatt épült meg a korszerű wellnessközpont, amelyet Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap nyitott meg Bilicki Zoltán adai polgármester, valamint több tartományi és önkormányzati tisztségviselő társaságában. Az újonnan megnyílt létesítmény többszintes, alapterülete a két kültéri terasszal együtt 2803 négyzetméter, és 250 fürdőző befogadására alkalmas.

Egy-egy relax-, élmény- és gyermekmedence található a létesítményben, amelyhez 61 Celsius-fokos termálvizet biztosít a közeli termálkút. A medencék mellett finn szauna, gőz- és pezsgőfürdő, játszóház, két büfé, kozmetikai szalon és ajándékbolt is várja mától a hét minden napján 9 és 20 óra között a vendégeket Adán a létesítményben.

A termálvizes fürdőben három medence van, és 250 vendég befogadására alkalmas (Fotó: Gergely Árpád)

A termálvizes fürdőben három medence van, és 250 vendég befogadására alkalmas (Fotó: Gergely Árpád)

A wellnessközpont kiépítésére Ada község 437 millió dinárt fordított, amihez 106 millió dinárral járult hozzá Vajdaság AT. Igor Mirović a wellnessközpont megtekintése után elmondta, hogy a korszerű és új építmény a tartományi kormány és Ada község önkormányzata, valamint a kivitelező cég közös erőfeszítésének eredményeként született meg, és teszi vonzóvá Adát és a régiót a turisták számára.

– A wellnessközpont a tartományi kormánynak és Ada község önkormányzatának közös beruházása. Ada község önkormányzata nagyobb összeget, 437 millió dinárt fordított a beruházásra. A tartományi kormány 106 millió dinár értékben vállalt részt a termálkút fúrásában, a parkoló megépítésében és a komplexum felszerelésében. Együttesen sikerült ezt a beruházást megvalósítanunk. A korszerű és kiváló felszereltségű wellnessközpontban óriási lehetőségek rejlenek, miután a mellette lévő strandfürdővel, amit hamarosan összekötnek a létesítménnyel, illetve a szomszédos sportközponttal együtt egy többfunkciós komplexumot kapunk. Ez nagy lehetőséget jelent a helyi turizmus és sport fejlesztésére, valamint Ada község fejlődésére – nyilatkozta Igor Mirović.

A wellnessközpont kiépítésére Ada község 437 millió dinárt fordított, amihez 106 millió dinárral járult hozzá Vajdaság AT (Fotó: Gergely Árpád)

A wellnessközpont kiépítésére Ada község 437 millió dinárt fordított, amihez 106 millió dinárral járult hozzá Vajdaság AT (Fotó: Gergely Árpád)

Bilicki Zoltán adai polgármester történelmi pillanatnak nevezte a wellnessközpont megnyitását Ada község számára.

– Ez történelmi jelentőségű nap községünk számára a turizmus és a turisztikai fejlesztések szempontjából. Ez a beruházás is mutatja, hogy a tartományi és a köztársasági kormánnyal karöltve és egymást támogatva sok és nagy projektumokat tudunk megvalósítani. Megvalósíthatjuk a céljainkat és a fejlesztési stratégiánkat. Szeretném megköszönni a tartományi kormánynak, különösen Igor Mirović kormányfőnek, mindazt az anyagi támogatást, amellyel hozzájárultak a projektum megvalósulásához. Ada községnek az elmúlt évek és évtizedek után egy nagyot kellett lépnie a turisztikai beruházások területén, hogy a turizmus területén megpróbáljuk megőrizni vezető szerepünket a régióban. Már az idén aláírtunk több szerződést, amelyek a turizmus fejlesztésére összpontosulnak, és biztosak lehetnek benne, hogy két éven belül a turisztikai kapacitásaink és lehetőségeink a pillanatnyinál is sokkal fejlettebbek és modernebbek lesznek – mondta Bilicki Zoltán.

A wellnessközpontot hamarosan összekötik a mellette lévő strandfürdővel (Fotó: Gergely Árpád)

A wellnessközpontot hamarosan összekötik a mellette lévő strandfürdővel (Fotó: Gergely Árpád)

A wellnessközpontot az adai Adica üdültetési közvállalat működteti.

A wellnessközpont belépőjegyárairól az érdeklődők tájékozódhatnak az Adica üdültetési közvállalat honlapján és Facebook-oldalán.