2024. április 26., péntek

A C-vitamin jelentősége

Lakossági fórumot tartottak Kúlán

A kúlai Népkör MMK szervezésében az egyesület kistermében szerdán lakossági fórumot tartottak. Az összejövetel első részében egészségvédelemről, ezen belül pedig a C-vitamin fontosságáról két helyi orvos tartott rövid előadást. A vetítéssel egybekötött ismertető keretében Kátai Karolina, a kúlai egészségház általános orvosa kitért a C-vitamin jelentőségére és használatára.

− A koronavírus-járvány ideje alatt különösen fontos volt a C-vitamin rendszeres fogyasztása, ugyanis a járvány mindnyájunkat felébresztett abból a tévhitből, hogy nincs szükség arra, hogy az egészségünkkel törődjünk – fogalmazott a szakorvos.

Bajai Bálint Csilla, a verbászi Általános Kórház sürgősségi osztályának orvosa szerint lényeges megismerni a C-vitamin előnyeit és annak jelentőségét az emberi szervezetben.

− Kiemelkedő szerepe van az immunrendszer erősítésében, a hatása akkor a legjobb, ha természetes úton kerül a szervezetbe. Például a gyümölcsfélékkel, de még jobb, ha zöldségfélékkel visszük be – mondta.

A lakossági fórum végén Valkai Károly, Kúla község alpolgármestere is felszólalt, aki ismertette az előttünk álló választások jelentőségét. Elmondta azt is, hogy folyamatban van a Népkör MMK könyvtárának a tatarozása, tervben van a temetőben lévő Récsey-kápolna felújítása, melyen belül méltó emlékművet szeretnének emelni a 44–45-ös áldozatoknak. Végül meghívta a jelenlévőket a Népkör MMK vasárnap tartandó évi közgyűlésére.