2024. április 26., péntek
VÁLASZTÁSOK 2022

Fontos az összefogás

Lakossági fórumot tartottak Törökkanizsán

Csütörtök este lakossági fórumot tartottak a törökkanizsai Branislav Nušić Könyvtár dísztermében. Az eseményen jelen volt többek között dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, Jaksa Róbert környezetvédelmi államtitkár és Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes, akik az előttünk álló választások fontosságát hangsúlyozták, valamint a VMSZ által elért eddigi eredményeket ismertették.
Dr. Pásztor Bálint felhívta a figyelmet arra, hogy a parlamentben a migránskérdéssel kapcsolatban csakis a VMSZ emelt szót a 250 képviselő közül az elmúlt évek során.
– Fontosnak tartom, hogy a szórványmagyarsággal is beszélgessünk a VMSZ programjáról, illetve a közelgő választásokról, hiszen ez az a párt, amely az emberekkel együttműködve, közösen definiálja a célkitűzéseit. El kell számolni arról, amit az érdekükben tettünk a parlamentben. Ezért is beszéltem itt a migránsok elleni küzdelemről, hogy mi mindent tettünk azért a parlamenten belül, hogy a csendőrség elszállítsa a bevándorlókat a határközeli településekről, valamint hogy szigorúan büntessék a taxisokat és az embercsempészeket. Rajtunk kívül egy párt sem tartotta fontosnak, hogy a témával kapcsolatban felszólaljon. Ezért fontos az, hogy a vajdasági magyarságnak a VMSZ képében továbbra is erős érdekképviselete legyen a szerbiai parlamentben, hiszen helyettünk ezeket az ügyeket más nem fogja felvállalni – mondta dr. Pásztor Bálint.
Jerasz Anikó az eseményen arra mutatott rá, hogy Törökkanizsán az utóbbi években nagyon sok felújítás zajlott az anyaországi és a hazai támogatásoknak köszönhetően. Emlékeztette a jelenlévőket, hogy az iskoláskor előtti intézmények új játszótereket kaptak, a központi épületben a vizesblokkok felújításra kerültek, felújították az iskolákat, a könyvtárat, a színházat, valamint a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület székháza új tetőszerkezetet kapott, a templom felújítása folyamatban van, továbbá Oroszlámoson a művelődési egyesület új székházzal gazdagodott. Kiemelte, ahhoz, hogy folytatni tudják az ilyen jellegű beruházásokat, az április 3-ai választások kulcsfontosságúak.