2024. április 27., szombat

Virágba borult mindennapok

Szép Vajdaság! – A Magyar Szó fotópályázatának 10. fordulója

Az első tavaszi napsugarak már ébresztgetik a természetet. Kertjeinkben sorra bújnak elő a tavaszi virágok, hirdetik a kikeletet, s észrevétlenül is derűt csempésznek a mindennapjainkba.

A tavaszi megújulás fényében hirdetjük meg Szép Vajdaság fotópályázatunk jubileumi 10. fordulóját, Virágba borult mindennapok témában.

Olyan fotókat várunk a pályázóktól, amelyeken a virágözön sokszínűségét örökítik meg egy-egy képben. Egy az elvárásunk: legyenek kreatívak!

A pályázatra 2022. március 14-e és 20-a között küldhetik be a fotókat a szepvajdasag@magyarszo.rse-mail-címre. Az eredményhirdetésre másnap, március 21-én, hétfőn este 8 órakor kerül sor.

A pályázat különlegessége továbbra is az, hogy a nyereményeket vajdasági magyar termelők és vállalkozók biztosítják. A nyereményeket ezúttal Temerinből a Koral Dekor virágüzlet, az Ozon mezőgazdasági és kertészeti szaküzlet, valamint a Faragó kertészet biztosítják.

Ezenkívül a nyertes fotó egy hétig a Magyar Szó Facebook-oldalának borítóképe lesz, ahogy azt már Önök megszokhatták.

A fényképeket szakmai zsűri értékeli majd: Dávid Csilla és Ótos András fotós, valamint Máriás Endre főszerkesztő-helyettes.

Pályázatunkra amatőr fotósok olyan munkáit várjuk, amelyek még nem részesültek elismerésben, díjazásban. Egy jelentkező maximum három fotóval vehet részt a pályázaton. Fontos, hogy minden fotónál tüntessék fel, Vajdaság mely településén készült a kép, valamint a fotó készítőjének a nevét és lakhelyét.

Arra kérjük a pályázókat, hogy csak olyan fotókat küldjenek be, amelyeken meghatározó formában jut kifejezésre a virág és annak ereje. Azokat a fotókat, amelyek nem az adott pályázati kör témájához kapcsolódnak, a zsűri nem veszi figyelembe az elbíráláskor.

Mindenkinek sok szerencsét kívánunk!