2024. április 26., péntek

Pacsirtatelepi Fickó

Bácsfeketehegyen és Kishegyesen tartott könyvbemutatót Molnár Krekity Olga

Kedden este a bácsfeketehegyi Kozma Lajos Fiókkönyvtárban és a Kishegyesi Könyvtárban tartott könyvbemutatót Molnár Krekity Olga. A szerzőnő Pacsirtatelepi Fickó című könyve volt a téma, és az estek során közreműködött Dévavári Beszédes Valéria, valamint Csordás Katalin. Molnár Krekity arról számolt be lapunknak, hogy a bácsfeketehegyi és a kishegyesi mellett több helyen is tartottak bemutatókat.

– Korábban Zentán a Thurzó Lajos Általános Iskolában és Felsőhegyen a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában tartottunk könyvbemutatót. Hívtak bennünket Muzslyára és Szegedre, egyelőre ez van. Az igazság az, hogy háromszáz példányban nyomtatták ki a könyvet, és már nem maradt sok. Elmondható, hogy jó visszhangja van, és veszik a könyvet – mondta el a szerzőnő, majd arról is szólt, hogy a könyv gyerekeknek íródott, ám nem csak a gyerekeknek szól. A novellafüzér külön-külön is olvasható, az a közös bennük, hogy ugyanazok a főszereplők.

– Két puli a főszereplő, Fickó a hím és Kócos a szuka. Ők különböző élményeken esnek át az udvarunkban, és ezek igaz történetek, amelyek irodalmi szinten meg lettek talpalva – fogalmazott Molnár Krekity, majd végezetül elmondta, hogy a könyv az Életjel Kiadónál jelent meg, a Grafoprodukt nyomda nyomtatta, és a Nemzeti Kulturális Alap, valamint az oktatási minisztérium és Szabadka város önkormányzata támogatta a megjelenését. A kiadvány a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázatán dicséretben részesült.