2024. április 26., péntek
VÁLASZTÁSOK 2022

Télűző martonosiak

Farsangi mulatságot tartottak

Rejtély, hogy mekkora sikerrel járnak a martonosi farsangi felvonulók és kiszebábégetők, akik azért gyűltek össze kedden délután a falu központjában, hogy elűzzék a telet. Ők mindent megtettek, az már biztos! A művelődési házban a látogatókat gyönyörű kiállítás fogadta, amelynek anyagát a Szakkör résztvevői készítették az elmúlt időszakban. Mézeskalácsok sokasága és vesszőből font kosarak kaptak helyet a teremben, ahol a gyerekek és a szülők összesereglettek, és ahol a politikusok is üdvözölték őket. Lapunknak nyilatkozva a magyarkanizsai köztársasági parlamenti jelölt, a jelenleg idegenforgalommal és tájékoztatással megbízott községi tanácstag, Újvári Zsombor fejezte ki örömét a martonosi hagyománymegtartás kapcsán.

– Szép számban összegyűltek a helyiek, ami nagy örömmel tölt el minket, hisz a közösségmegtartás ereje az ilyen rendezvényekben is rejlik. Fontos, hogy a farsangolás hagyományát minden magyarlakta településen felelevenítsék. Ahogy elnézem, itt minden bizonnyal át is öröklődik – mondta Újvári, aki arra a kérdésre válaszolva, hogy mit lát prioritásnak a falu esetében, elmondta, hogy a faluvezetőséggel karöltve azért fognak dolgozni, hogy a számukra fontos dolgokért kiálljanak, mint például az infrastruktúra fejlesztéséért.

Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke is jelen volt, aki elmondta, hogy a párt jelöltjei az egyetlen vajdasági jelöltek, és ahogy az eddigi munkájuk során is tették, konkrét kérdések formájában hallatják a hangjukat, és ezt az elkövetkezendőkben is így teszik majd.

A rendezvény folytatásában a gyerekek felvonultak, kiszebábot égettek, ezt követően pedig kultúrműsorral szórakoztatták a jelenlevőket. Mindeközben természetesen az elmaradhatatlan, frissen sült fánkot sem vetették meg, sem a gyerekek, sem a felnőttek, amit helyben készítettek a falubeliek.