2024. április 27., szombat

Csökken a nyomás a nagykikindai Covid-rendelőkben

Nagykikindán, a csökkenő Covid-megbetegedések száma miatt, és mivel csökkent a védőoltások első adagja iránti érdeklődőknek a száma, az egészségház a napokban úgy döntött, hogy a Nyugdíjasotthonban működő oltópontot áthelyezi a Mikronaseljén levő rendelőbe, ahol hétköznap és szombaton 9-től 16 óráig várják azokat a személyeket, akik fel szeretnék venni a védőoltást. Az egészségház tájékoztatása alapján eddig összesen 70.094 védőoltást adtak be, 26.225-öt az első adagból, 25.731-et a második dózisból, a harmadik megerősítő oltást pedig 18.138 polgár vette fel.

Szintén hétfő óta a felső légúti panaszokkal első vizsgálatra és tesztelésre érkező betegeket csak a Szent Száva 53. alatt működő rendelő udvari bejáratánál fogadják reggel 7-től 21.30-ig, az ellenőrző vizsgálatokat ugyanebben a rendelőben végzik az emeleten reggel 7-től 20 óráig. A földszint „zöld zónává” alakult, ami azt jelenti, hogy ismét elindították az általános orvosi vizsgálatokat, tehát a választott orvosok ismét fogadják a betegeket.
Jelen pillanatban a Nagykikindai Közegészségügyi Intézet tájékoztatása szerint a nagykikindai községben 782, Zenta községben 205, Csóka községben 132, Ada községben 129, Magyarkanizsa községben 111, Törökkanizsa községben pedig 90 aktív megbetegedést tartanak számon.

A Nagykikindai Közkórház tájékoztatása alapján jelenleg huszonhét beteget kezelnek, akik kétoldali tüdőgyulladásban szenvednek. Közöttük van oltott és oltatlan beteg is, jelenlegi állapotuk kielégítő. Hétfő óta a kórház sebészeti osztályán nem sürgősségi sebészeti beavatkozásokat is elvégeznek, mint epehólyag-, hasi-, és vénaműtéteket. A kórház munkatársai hangsúlyozták, hogy ezeknél a beavatkozásoknál azok a személyek élveznek elsőbbséget, akik régebb óta a várólistán szerepelnek.