2024. április 27., szombat
MAGYARCSERNYE

Aláírták a szerződéseket az ösztöndíjasokkal

A magyarcsernyei községben még január közepén kiírták a 2021/2022-es iskolaévre vonatkozó ösztöndíjpályázatot, melyre egyetemisták és középiskolások is jelentkezhettek. A sikeresen pályázó diákokkal, a tizennégy egyetemistával és a harmincegy középiskolással kedden írták alá a támogatásról szóló szerződéseket.

A megjelent diákokat Vladimir Brakus, a község polgármestere köszöntötte, aki kiemelte, hogy a gyermekek ösztöndíjazását községi forrásokból fedezik majd.

– Az ösztöndíjjal a diákoknak az eddig elért, példamutató eredményeit szeretnénk megjutalmazni, de ösztönözni is akarjuk őket arra, hogy a tanulmányaikat ugyanilyen jó eredményekkel folytassák – mondta a polgármester.

A szerződések aláírásánál jelen volt még Dragan Daničić, a magyarcsernyei község polgármester-helyettese, valamint Ana Marija Lekin, a községi képviselő-testület elnöke is.

Nagy Anita, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium tanulója, második osztályos a számítástechnikai-informatikai szakon. Neki és családja részére is sokat jelent az ösztöndíj.

– Ez az ösztöndíj segít a további tanulmányaim során. Támogatást nyújt az anyagiak terén, valamint motivál is, hogy jobb eredményeket érjek el. Örülök annak, hogy a bizottság alkalmasnak tartott az ösztöndíjra – mondta Nagy Anita.

Ami a támogatások összegét illeti, a középiskolásoknak tíz hónapig havi 5400 dinárt, az egyetemistáknak pedig szintén tíz hónapig havi 8400 dinárt folyósítanak majd.