2024. május 8., szerda
NBA

Kiesett a ligaelső sztárirányítója

Eltört a jobb hüvelykujja, ezért hat–nyolc hétig nem léphet pályára Chris Paul, az elitligában élen álló Phoenix első számú irányítója. A Suns veteránja múlt szerdán, a Houston elleni találkozón sérült meg, és mint a részletes orvosi vizsgálatok után kiderült, az alapszakasz hátralévő részét vélhetőleg ki kell hagynia. Az alapszakasz április 10-én zárul, a rájátszás pedig hat nappal később kezdődik.

A 36 éves, kétszeres olimpiai bajnok sztárjátékos kiesése komoly érvágás a Sunsnak, Paul ugyanis mérkőzésenként átlagban 14,9 ponttal és 10,7 gólpasszal segítette az együttest a szezonban, és óriási szerepe van abban, hogy csapata 48/10-es győzelmi mutatóval toronymagasan vezeti a ligát. A legutóbb nagydöntős Phoenix ugyanakkor Paul nélkül is megőrizheti első helyét nyugaton, hiszen a főcsoportban komoly az előnye a pillanatnyi második Golden State (42/17) előtt.

Dragić Brooklynban

A szezon végéig a Brooklyn Nets csapatához szerződött a szlovén Goran Dragić, a 2017-es Európa-bajnokság legjobbja. A 35 éves játékos az idényt a Toronto Raptorsnál kezdte, majd novemberben a San Antonio Spurshöz került. Az Európa-bajnok iránt a címvédő Milwaukee Bucks és a szintén favoritnak számító Golden State Warriors is érdeklődött, s végül a keleti főcsoportban nyolcadik Brooklynhoz került, ahol Kevin Durant, Kyrie Irving és Ben Simmons csapattársa lesz. A 16. NBA-szezonját taposó Dragić a 2019/2020-as idényben átlagosan 19 pontot dobott a Miami Heatben a döntőig vezető úton, ám a 4:2-re elvesztett finálé első meccsén megsérült, és a folytatást már ki kellett hagynia.