2024. április 27., szombat

FRISSÍTETT: Harminc autó ütközött Ópazovánál, egy személy meghalt

Több tucat autó és teherautó ütközött egymásnak abban a láncbalesetben, amely tegnap reggel 8 óra tájban történt az ópazovai fizetőkapu után, az autóút Újvidékről Belgrád felé vezető részén. Egy személy életét vesztette, többen megsérültek. A tűzoltóegységeknek hosszabb időbe telt, mire kivették az elhunyt személyt a járművéből, és több más utas sem tudta elhagyni az autóját. A mentőegységek is több csapattal igyekeztek ellátni a sérülteket.

A tömegkarambol miatt az Újvidék–Belgrád autópályán jelentős torlódás, kilométeres sorok alakultak ki, így a forgalmat Inđija felé irányították át, amíg a helyszínelés folyt. A média helyszíni jelentései szerint az összezúzott járművek és letört alkatrészek hátborzongató látványt nyújtottak.

Ahogy a Novosti napilap közölte, a tömegbalesetben legalább hat további személy súlyos sérüléseket szenvedett. A Prva televízió arról számolt be, hogy 30–50 jármű ütközött egymásnak.

A baleset okairól hétfőn délután még nem lehetett pontosabb adatokat tudni, annyi azonban biztos, hogy a reggeli órákban sűrű köd borította az autópályának ezt a szakaszát, így valószínű, hogy a csökkent látási viszonyok okozták a balesetet.