2024. április 27., szombat
ÚJ VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGOK

Képviselő-testületi ülések a Tisza mentén

ZENTA
Zenta község képviselő-testületének pénteken megtartott rendkívüli ülésén a község állandó összetételű választási bizottsága elnökének, tagjainak és helyetteseinek a felmentéséről és kinevezéséről döntöttek.
A KKT kinevezte a községi Választási Bizottság új tagjait: elnök Kecskés Dezső, okl. jogász, elnökhelyettes Pósa Ibolya, okl. jogász. Továbbá tagok: Nagy Abonyi Zoltán, Kormányos Katona Gyöngyi, Nagy Szuzanna, Bata Pál, Serdar Saša, Nikolić Aleksandar, Lazić Igor, Marčeta Zoran, Répás Erika, Kablar Marjan, Tőke János, Kókai Csilla, valamint titkárnak Simonyi Zoltán okleveles jogászt, titkárhelyettesnek pedig Sarnyai Rózsa Edit, okleveles jogászt választották.
Stojkov Igor, a KKT titkára elmondta, hogy február 4-én a szerbiai képviselőház elfogadott négy új törvényt a választásokkal kapcsolatban.
– Az egyik törvény ezek közül előírja, hogy minden község köteles egy héten belül kinevezni az új választási bizottságot, mivel a következő elnök- és parlamenti választáson a községi választási bizottságok is részt vesznek a választások lebonyolításában. Az új tagokat az alapján választották, hogy melyik frakciónak hány mandátuma van, és az elért szavazatok alapján osztották szét a helyeket a bizottságban – mondta Stojkov.

CSÓKA

A csókai községi képviselő-testület XI. ülésén több közérdekű határozatot hoztak. A döntéseket Oláj Tibor, a testület elnöke összegezte:

– Csókán is új és csökkentett létszámú községi választási bizottságot neveztünk ki a képviselő-testület pénteki ülésén. A testület elfogadta a községi választási bizottság tagjainak és helyetteseinek kinevezéséről szóló határozatot. A bizottság létszáma módosult, a korábbi kilenc tag és kilenc helyettes tag helyett 7 + 7 tagot számlál a bizottság. Egy elnöke és hat tagja van az új választási bizottságnak.

A községi képviselő-testülete felmentette saját kérésére Csóka községi szociális munkaügyi központja igazgatóbizottságának egyik tagját és egy új tagot nevezett ki a helyére. A központ igazgatási szervét, az igazgatóbizottság tagjait a KKT nevezi ki és menti fel. Az igazgatóbizottságot a község három képviselője és a szociális központ képviseletében két alkalmazott alkotja.

Február 10-én két pályázat jelent meg Csóka község honlapján, az egyik a művelődési egyesületek támogatására vonatkozik, a másik a többi civil szervet támogatására. A kultúregyesületek és az egyéb civil szerveződések, köztük humanitárius szervezetek 2-2 millió dináros községi támogatásra pályázhatnak az idei tevékenységük költségeinek a finanszírozására. Az érdekelt egyesületek és szervezetek február 18-áig pályázhatnak – mondta a képviselő-testület elnöke.

ADA

Ada község képviselő-testülete csütörtök esti ülésén felmentette a korábbi községi választási bizottságát és új összetételű testületet nevezett ki. Az új községi választási bizottság kinevezésére a köztársasági parlament által a napokban elfogadott új választási törvény rendelkezései miatt volt szükség. Ada községi választási bizottságának tagjai és taghelyettesei: Martina Anušić elnök, Dušica Morović elnökhelyettes, Berec Csaba tag, Rusák Hajnalka taghelyettes, Gecse István tag, Világos Kornél taghelyettes, Bogdana Morović tag, Takács Hajnalka taghelyettes, Peckó Egon tag, Varga Lívia taghelyettes, Ugrnov Szilvia tag, Varga Elfride taghelyettes, Rigó Flórián tag, Hodik Krisztián taghelyettes, Vanja Gavrilović titkár, Vastag Róbert titkárhelyettes.

TÖRÖKKANIZSA

Törökkanizsa község képviselő-testülete pénteken megtartott ülésén többek között megválasztotta a Községi Választási Bizottság új tagjait. Az állandó összetételű bizottság elnöki tisztségét Gordana Ćirić látja el, helyettese Ivana Belančić. Tagjai pedig: Aleksandra Gajin, Sandra Trolić, Selma Bećović, Marija Radaković, Jaksa Harmat Csilla, Balassa Győző, Basa Krisztina és Vaska Petković. A választási bizottság titkára Marija Matejin, helyettestitkára pedig Andrea Teofanov lett.

A képviselők jóváhagyásukat adták a helyi közösségi választások lebonyolítására illetékes választási bizottság, illetve a másodfokú választási bizottság összetételére is.