2024. április 27., szombat

Vučić: Büszke vagyok az intézkedéseinkre

Aleksandar Vučić államfő a Prva televíziónak adott interjújában kijelentette, hogy büszke a fiataloknak adott támogatás miatt.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy ellene bűnvádi feljelentést tettek, azt válaszolta, hogy örül az ehhez hasonló feljelentéseknek.

– Képzeljék el, hogy egy olyan valaki ellen tesznek feljelentést, aki jobb anyagi helyzetet és stabilitást tett lehetővé. Ha magam számára biztosítottam volna ezt az összeget, akkor biztos nem jelentettek volna fel, de mivel másoknak adtam, mégis megtették – mondta az államfő.

– A fiatalok megérdemelték a támogatást. Ez egyfajta gesztus feléjük, a figyelem jele, mivel a koronavírus-járvány alatt két évet elvesztettek – jelentette ki Vučić.

– Büszke vagyok az intézkedéseinkre és örülök a vádjaiknak – mondta Vučić.

Szégyenteljesnek nevezte az ellene tett bűnvádi feljelentést, majd hozzátette, hogy „sértegetik a fiatalokat, de ezzel saját magukat írják le, azt gondolják, hogy a fiataljaink eladják magukat száz euróért".

– Ez nem egy populista intézkedés, hanem fejlesztő jellegű. A növekedést a termelés előrehaladására, a beruházásokra, a kivitelre és a fogyasztásra alapozzuk. Ez nem egy olyan intézkedés, aminek bármi köze is lenne a választásokhoz, hiszen már egy évvel ezelőtt bejelentettük, hogy mikor várható a kifizetés – mondta Vučić.