2024. április 26., péntek

Sok a fertőzött gyermek

A nagybecskereki körzet egészségügyi rendszere túlterhelt. A múlt héten a gyermekosztály is bekapcsolódott a Covid-rendelők rendszerébe, mert egyre több gyermek fertőződik meg az omikron variánssal. Dr. Zdravko Ždrale, a Dr. Boško Vrebalov egészségház igazgatója a Santos Tv-nek nyilatkozva elmondta, hogy kénytelenek voltak megtenni ezt a lépést, és a személyzet átszervezésével igyekeznek reagálni erre a kihívásra.

– A gyermekeket fogadó Covid-részleg megszakítás nélkül dolgozik 7 órától 20 óráig. Minden műszakban két-két orvosi és mintavételi csapat várja a kiskorú betegeket. A szülőknek indulás előtt érdeklődniük kell az aktuális helyzetről, így próbáljuk elkerülni a felesleges tumultust és csökkenteni a várakozási időt. Attól függően viszont, hogy telefonálnak időpontért a szülők vagy nem, minden gyermeket tesztelünk, és igyekszünk, hogy a tesztjük eredményét még aznap megkapják – mesélte az igazgató.

Dr. Zdravko Ždrale nyilatkozatában azt is hozzátette, hogy természetesen minden beteg gyermeket megvizsgálnak, nemcsak a felső légúti panaszosokat, de tekintettel a jelenlegi helyzetre, most azonban szüneteltetik a megelőző vizsgálatokat.