2024. április 27., szombat

Jurić: Van még remény, hogy megtalálják Matej Perišt

Igor Jurić, az eltűnt gyermekek ügyével foglalkozó szerbiai szervezet vezetője elmondta, hogy nem elégedettek az emberek a horvát és a szerb rendőrség kommunikációjával a nyilvánosság felé, mivel a hatóságok nem szolgáltatnak információt azzal kapcsolatban, hogy hogyan halad a Belgrádban eltűnt horvát fiatal, Matej Periš keresésének az ügye.

A horvát közmédiának nyilatkozva Igor Jurić hozzátette, teljesen normális, hogy ebben szakaszban az ügy érdekében nem hoznak nyilvánosságra bizonyos részleteket. Kifejtette véleményét, miszerint van még remény, hogy a fiatal élve előkerül.

Mint mondta, Matej telefonjának jeleit az eltűnésének korábban feltételezett ideje után két és fél órával, és az eltűnése helyétől pár kilométerre is észlelték.

Mint ismeretes, Matej december 30-án egy belgrádi klubban volt a barátaival, azonban egy pillanatban nyoma veszett. Az eltűnését egyik barátja jelentette a rendőrségnek december 31-én, 18 órakor. Az üggyel kapcsolatban legutóbb két héttel ezelőtt hoztak nyilvánosságra részleteket.