2024. április 27., szombat

Fagyos napok jönnek

Szombaton havas eső és hó is hullott Szerbiában, vasárnap reggelre pedig több helyen 1-10 centiméteres hótakaró is keletkezett.

A nap folyamán csak kevés csapadék esett. Északon fagypont, délen nyolc, Belgrádban pedig két fok körül mozogtak a hőmérsékleti értékek.

Az előrejelzések szerint januárban lesz a legtöbb hóesés.

Hétfőn egy erős ciklon érkezik az Adriai-tenger mentén délkeletre, majd tovább halad a Jón-tenger felé, emiatt hétfőn Szerbiában felhős, hideg idő lesz, de havazásra is számítani lehet. Vajdaság északi részén száraz idő lesz, mondja Đorđe Đurić meteorológus, aki hozzáteszi, szerdán derült lesz az égbolt, délelőtt erős fagyra számítsunk -10 és -1 Celsius fok körüli hőmérséklettel. Másutt borult lesz az idő, a délelőtt az enyhe havazás miatt jóval melegebb lesz.

A leghidegebb reggel az országban csütörtökön várható. A délelőtt a legtöbb helyen derült, helyenként ködös lesz. A reggeli hőmérséklet -12 és -5 fok között alakul, de az ország egyes részein -20 Celsius fokot is mérhetnek. Napközben száraz és hideg idő lesz, a hőmérséklet a legtöbb helyen fagypont körül alakul.

A jövő hétvégére felmelegedést láttak elő a meteorológusok 5 és 8 fok körüli átlaghőmérséklettel.