2024. április 27., szombat
VITORLÁZÁS

Egy új együttműködés kezdete

A minap a Palicsi Vitorlásklubba látogatott Marin Paić, a šibeniki Val Vitorlásklub elnöke és küldöttsége, Dino Karađole, a šibeniki idegenforgalmi szervezet elnöke és Zoran Cvitan, a klub tagja, akiket Davor Andrašić, a Palicsi Vitorlásklub elnöke, valamint Dejan Haluža és Tihomir Zakić versenyzők fogadtak. A horvátországi városból érkezett küldöttség a két egyesület közötti barátság jeléül, a szabadkai horvát főkonzulátus támogatásával, a palicsi klubnak négy vitorlát ajándékozott, melyeket az optimist hajóosztály vitorlázói edzésekre és versenyekre használnak majd.

A šibeniki Val Vitorlásklubot 1928-ban alapították. A tengerparti város versenyzői rengeteg sikert értek el az elmúlt majdnem száz évben, ami azonban talán ennél is fontosabb, hogy az egymást váltó generációk továbbvitték a klub szellemiségét és a vitorlássport iránti szeretetet.

A Palicsi Vitorlásklub számára a šibeniki egyesülettel való együttműködés hatalmas jelentőséggel bír, egyben alkalom a további fejlődésre, előrehaladásra.