2024. április 27., szombat

Shapovalov és Rubljov is fertőzött

Rafael Nadal, Belinda Bencic és Ons Jabeur után Denis Shapovalov és Andrej Rubljov lett a negyedik és az ötödik fertőzött teniszező azok közül, akik december derekán ott voltak az Abu-Dzabiban megrendezett bemutatón. Shapovalov biztosan nem indulhat az ATP-kupán, míg honfitársa, Miloš Raonić sérülés miatt az Australian Opent mondta le.

A 24 éves Rubljov – aki megnyerte a tornát – a közösségi oldalán adott tájékoztatást állapotáról: „Jelenleg Barcelonában tartózkodom, és sajnos pozitív lett a koronavírustesztem. Elszigetelten vagyok, és az orvosokra hallgatva minden előírást betartok.” Hozzátette: teljesen be van oltva, és készült volna a szezon kezdetére, benne a kiemelten fontos ATP-kupára és az Australian Openre. „Most egyelőre meg kell gyógyulnom, és csak akkor utazom majd Melbourne-be, amikor az mindenki számára biztonságossá válik” – közölte. Rubljov tagja volt az ATP-kupát év elején megnyerő orosz gárdának, és ezúttal is beválogatták a szombaton kezdődő tornára nevezett csapatba.

Új bajnokok?

A férfiak világranglistáján második helyezett orosz Danyiil Medvegyev szerint a végéhez közeledik a 40 éves Roger Federer, a 34 esztendős Đoković és a 35 éves Rafael Nadal alkotta nagy trió sportágtörténeti időszaka. Medvegyev a Szport Ekszpressz című orosz sportlapnak nyilatkozva azt mondta: biztos benne, hogy Federerék után új bajnokok jelennek meg, akikért ugyanúgy rajonganak majd az emberek, mint a klasszis elődökért. „A három nagy távozása, amikor ez megtörténik, nagy esemény lesz. Federerék sem fiatalodnak, de még mindig nagyon erősen játszanak, Grand Slam-tornákat nyernek, számomra azonban úgy tűnik, az ő ciklusuk a végéhez közeledik” – nyilatkozta a 25 éves orosz teniszező. Hozzátette, a nagy hármas tagjai minden elképzelhető és elképzelhetetlen rekordot megdöntöttek, de Medvegyev biztos benne, hogy távozásuk után lesznek új hősök, akik miatt az emberek ugyanúgy fogják szeretni a teniszt.