2024. március 29., péntek

Karácsonyi turnén a kollégisták

Az Európa Kollégium Énekkara 2019 októberében alakult meg, Détári Apollónia kollégista és orgona szakos hallgató ötlete alapján. A kollégiumi kórus számtalan ifjúsági, alkalmi, jótékonysági koncerten fellépett már, az idén karácsonyi turnéra készülnek. Repertoárjuk, az előző évekhez hasonlóan, nagyon színes – magyar, illetve angol számok fognak felcsendülni karácsonyi koncertjeiken. Többek között élvezhetjük majd a Csendes éj, az Örvendj világ, a Mennyből az angyal és a Dicsőség dalt is.

Az Európa Kollégium Énekkara karácsonyi koncertjeinek időpontjai: ma, december 16-án 20 órakor az Európa Kollégium dísztermében, ez zárt körű esemény. Holnap, december 17-én 18 órakor a szenttamási katolikus templomban. December 18-án 17:30-kor Nagykikindán, majd 19:30-tól Tordán. December 19-én az újvidéki telepi Szent Erzsébet-templomban a délelőtt, a 10 órási szentmisén a kollégium énekkara szolgáltatja a zenét, azt követően félórás koncerttel kedveskednek a híveknek. Aznap 18 órakor a temerini Juventus énekkar karácsonyi koncertjének vendégeiként fognak fellépni.

A kórus az idén Óbecsén, a XXI. Vajdasági Magyar Kórusok Találkozóján

A kórus az idén Óbecsén, a XXI. Vajdasági Magyar Kórusok Találkozóján

A kórus szopránjai: Balla Krisztina, Rapos Emma, Szabados Zsófi, Sterbik Laura, Vastag Krisztina; Alt: Bán Emese, Dobó Laura, Szladek Laura, Kalmár Edina, Tadić Tanja, Bartuc Éva, Szabó Zsuzsanna, Lackó Márta, Détári Donáta; Tenor: Dávid Andor és Kocsis László; Basszus: Juhász Krisztián, Kószó Lénárd, Deák Roland, Lajkó Flórián és Gyarmati Roland.
A zenei kíséretben hegedűn közreműködik Juhász Krisztián, zongorán Vastag Krisztina, illetve basszusgitáron Kocsis László.