2024. április 26., péntek

Átadták az idei Spartak-díjakat

Pénteken 54. alkalommal adták át Vajdaság legjobb sportolóinak, illetve a sport területén dolgozó személyeknek járó Jovan Mikić Spartak-díjakat.

Az ünnepi gálát az újvidéki Sport- és Üzletközpont amfiteátrumában rendezte meg a Vajdasági Sportszövetség. Idén a bírálóbizottság nyolc kategóriában kilenc személynek ítélte oda a Spartak-díjat. Az élvonalbeli sportolóknak, edzőknek és sportmunkásaknak Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár és Jasmina Juras, a Vajdasági Sportszövetség elnöke adta át az elismeréseket. A tartományi titkár köszöntőbeszédében kiemelte, hogy a sportolók sikerei nem valósulhatnának meg a fejlett infrastruktúra nélkül, ezért a tartományi kormány továbbra is igyekszik minél nagyobb mértékben támogatni a vajdasági sportot.

– Nehéz év áll mögöttünk, ennek ellenére idén is jelentős sporteredmények születtek. Mindenekelőtt tiszteletre méltó az a profizmus és kitartás, amellyel a sportolóink, sportmunkásaink az újabbnál újabb kihíváshoz viszonyultak. Hálásak lehetünk a múltbeli és a jelenlegi élsportolóinknak, akik büszkén terjesztik az ország hírnevét szerte a világon – hangsúlyozta Dane Basta.

Az év legjobb vajdasági sportolójának járó díjat Zorana Nikolić kick-boxoló, a bégaszentgyörgyi (Žitište) Spartanac Kick-box Klub tagja és Zurabi Datunasvili birkózó, a nagybecskereki Proleter Birkózóklub tagja kapta. Az év legjobb edzőjének járó kitüntetést Slađana Drezgić, az újvidéki Vojvodina női vízilabdacsapat edzője vehette át.

Az idei díjazottak

Az idei díjazottak

A sportszervezetek közül a Vajdasági Karateszövetség kapta a díjat, a legjobb sportteljesítményért járó elismerést pedig Mladen Bunčićnak, az újpázovai aeroklub tagjának ítélték oda.

A sport területén kiemelkedő munkát végző személyek közül az újvidéki Bojan Milošević és a nagybecskereki Darko Karan részesült díjban. A szponzorok közül az újvidéki Energotehnika Južna Bačka vállalatot jutalmazták. Az életműdíjat Slobodan Krneta vehette át.
A Jovan Mikić Spartak-díjat 1967-ben hozták létre, azóta több mint 900 sportoló, sportmunkás és szervezet részesült az elismerésben.