2024. április 26., péntek

Jövőre Belgrádban is Uriah Heep!

Jövő év október 26-án, a fennállásuk 50. évfordulóját ünneplő turné keretében minden idők egyik legnagyobb hard–rock zenekara, az Uriah Heep lép fel a belgrádi Kombank csarnokban. A zenekar félévszázados munkásságát megünneplő koncertkörút keretében a hazai rajongók ismét élőben élvezhetik a zenekar olyan legendás, a rockzene klasszikusainak számító szerzeményeit mint amilyen a Lady In Black, July Morning, Easy Livin’, Sunrise stb. Az Uriah Heep az egykori nagy-Jugoszlávia területén 1977-ben, a zenekar fénykorában lépett fel először a belgrádi Pionír sportcsarnokban,  Ezt követően 2006-ban és 2016-ban a zaječari Gitárfesztiválon vendégszerepeltek, 2019 februárjában pedig a belgrádi Száva-központban tartottak meg egy fergeteges fellépést.

Az Uriah Heep 1970-ben alakult meg és még ugyanebben az évben a Very ‘eavyVery ‘umble albumukkal a hard rock egyik alapkövét rakták le, majd pedig a Led Zeppelin, a Black Sabbath és a Deep Purple mellett sokat járultak hozzá az egyedülálló brit heavy metál zene kialakulásához. A zenekar eredeti felállásában olyan rock-klasszikusnak tekinthető albumokat jelentetett meg, mint a Demons and Wizzards (1972), The Magician’s Birthday (1972), Sweet Freedom (1973), stb.

Számos tagcserét követően a zenekar 21. században is rendkívül aktív, ugyanis volt olyan év is, amikor mintegy félmillió rajongó előtt 125 koncertet is lejátszottak egy évben de emellett az új lemezfelvételeikkel is megtartották a régi színvonalukat. Ez év szeptemberében a zenekar Every Day Rocks címmel első hét lemezük díszdobozos kiadásával lepte meg a rajongótáborát. Az Uriah Heep 2022.október 26-i koncertjére a belépők 2500, 2900 és 3500 dinárba kerülnek majd, amelyek megvásárolhatóak a Tickets eladóhelyein, illetve a www.tickets.rs honlapon keresztül, illetve a Kombank csarnok pénztárainál.