2024. április 27., szombat
KREATÍV PERCEK

Nyári nappali – szellősen

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.
A ház felújítása mellett a megbízóim a hátsó tér kialakítását is igényelték. A ház mögött egy zárt épület található, ahova kijárást nyitottunk a lakórészből. Ez a nagy helyiség garázsként funkcionált, de most a háznak egy másik részében alakították ki a garázst, ebből adódódan ez a hely alkalmas lett egy igazán kényelmes nyári nappalinak a létrehozására, ahol akár több vendéget is fogadhatnak.

A fő szempont az volt, hogy a helyiségben elhelyezhessünk egy nagyobb, szükség esetén bővíthető étkezőasztalt, több székkel, de a focimeccseket is nézhessék egy nagyobb képernyőn keresztül.
Ez okból kifolyólag kialakítottunk egy hangulatos fényekkel felszerelt étkezősarkot, kovácsoltvas dekorháttérrel.
A helyiség egyik oldala már a felújítás előtt is nyitott volt, ahol a hatalmas garázsajtó működött, de a másik oldalát is megnyitottuk, hogy a helynek teraszos hangulatot adjon.

Az asztallal szemben a másik oldalon egy bárrészt hoztunk létre, a mosogatógépnek, a mosogatótálcának, és a tárolóknak (a poharak és egyéb kellékek részére) is helyet biztosítottunk itt. A hátsó falra terveztük az egész helyiségből jól látható, nagy képernyőjű tévékészüléket.
A bárrészhez még néhány tetszetős bárszéket is csatoltunk, így igazán teljes kényelmet hoztunk létre. Tévénézés közben a bárszékeken ücsörögve hideg üdítőt kortyolgatva lehet pihenni, lazítani.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.