2024. április 26., péntek

Szombaton Tinifesztivál Temerinben

Nagy nehézségek árán mégiscsak sikerült megszervezni a dalversenyt

November 27-én, szombaton tartják a 30. jubileumi Tinifesztivál Ifjúsági Énekes Vetélkedőt 19.30-kor a temerini sportcsarnokban.
A versenyzők már hónapok óta lelkesen készültek és gyakoroltak a döntőre. 

A hétvégén esedékes Tini Fesztivál részleteiről tegnap Faragó Aurél zenész, Gőz László szervező és Varga Flórián egyesületi elnök számolt be

A hétvégén esedékes Tini Fesztivál részleteiről tegnap Faragó Aurél zenész, Gőz László szervező és Varga Flórián egyesületi elnök számolt be

– Május végén tartottuk meg a 29. fesztivál döntőjét, amit a tévében és online is közvetítettünk. Mindenképpen szerettük volna a 30. fesztivált a megszokott körülmények között megtartani, vagyis közönség előtt. A járványhelyzet miatt azonban sajnos kevesebb fellépő lesz az idén, valamint sztárvendéget sem tudtunk meghívni, ennek ellenére – nagy nehézségek árán – mégiscsak sikerül megtartani az eseményt – emelte ki Varga Flórián, a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón.

Gőz László, a Tinifesztivál szervezője és műsorvezetője elmondta, hogy minden évben valamivel megújul a fesztivál.
– Ajánlottam, hogy legyen nosztalgikus hangulata is a Tininek, ne csak versenyjellege. Kicsit visszatekintünk a múltba, megmutatjuk a közönségnek azt is, hogyan is nézett ki valamikor ez a rendezvény – mondta Gőz László.
Az újdonságok egyike, hogy a hétvégén az énekeseket a helyi Baksheesh Band kíséri. A fellépők a zenekar stúdiójában gyakorolhattak, illetve az együttessel közösen készítették el a zenei alapokat.

A tavalyelőtti rendezvény legjobbjai

A tavalyelőtti rendezvény legjobbjai

– Zenekarunk próbatermében zajlottak a próbák. Ez óriási csapatmunka volt, mindenki kivette a részét belőle. Jó hangulatban teltek el ezek az órák, szorgalmasak voltak az énekesek. Kevés időnk volt a felkészülésre, de úgy gondolom, kihoztuk a legjobbat mindenkiből – mondta Faragó Aurél, a zenekar egyik tagja.
Az idén 15 versenyzője lesz a fesztiválnak, valamint 10 korábbi győztes érkezik a gálára. A fellépőket Erős Ervin zeneszerző, Szerda Árpád zenész és Vitkay Kucsera Ágota egyetemi tanár, koncert- és operaénekes fogja értékelni. Belépőjegyeket péntekig a temerini színház klubjában lehet megvásárolni, este hét és kilenc óra között, de erre a helyszínen is lesz lehetőség, kétszáz dináros áron. A belépéshez nem szükséges védettségi igazolás, a fesztivált az aktuális járványügyi intézkedésekkel összhangban tartják meg.