2024. április 26., péntek

Nagybecskerek polgármestere szerint legfontosabb, hogy a Linglong 1200 új munkahelyet teremt

A Linglong gyár építésében részt vevő, embertelen körülmények között élő vietnámi munkások ügyével kapcsolatban Nagybecskerek polgármestere kijelentette, hogy az állam maradéktalalnul megtette a dolgát.

Simo Salapura úgy tudja, hogy az illetékes minisztériumok képviselői már jártak a helyszínen, jegyzőkönyvbe foglaltak mindent.

– Nagybecskerek számára az a legfontosabb, hogy ez a kínai cég 1200 embert alkalmaz majd. Fontos az is, hogy ennek a beruházásnak a pozitív következménye egy autópálya megépítése a város felé, emellett, hogy Szerbiának és Nagybecskereknek évente 600 millió dinár jövedelmet hoz, amiből óvodákat, utakat építhetnek, új parkokat létesíthetnek – nyilatkozta a polgármester a Beta tudósítása szerint.

Arra az újságírói kérdésre, hogy lehetséges-e annak a 400 főnyi vietnámi munkásnak a megfelelő elszállásolása, akik a Linglong kiépítésén dolgoznak, a polgármester azt válaszolta, ez nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe, hanem a beruházónak, és annak a gondja, aki alkalmazta őket az építkezésre.