2024. április 27., szombat

Tartományi elismerés Hajnal Jenőnek

A tartományi díjak és elismerések odaítélésével foglalkozó bizottság kedden egyhangúlag döntött az idei kitüntetettekről. A művelődési élet területén elért eredményeiért járó Fehér Ferenc-díjat Jovan Adamov zeneszerzőnek, a Vajdasági Zeneszerzők Egyesülete elnökének ítélte oda. A oktatási eredményekért Đorđe Natošević-díjban részesül Dušan Simić, a homokbálványosi (Bavanište) Bora Radić Általános Iskola szerb nyelv és irodalom szakos tanára, a Lazar Dunđerskiről elnevezett gazdasági díjat pedig a palánkai Nektar gazdasági társaság érdemelte ki.
Sportteljesítményéért Momčilo Tapavica-díjban részesül Ivana Španović, a nemi egyenjogúsági Milan Tomić-elismerést pedig Milanka Furtulának, a Veliko Srce Egyesület elnökének ítélték oda. Az emberi és kisebbségi jogok területén elért eredményeiért a Ljudevit Mičatekről elnevezett elismerést az idén Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke kapja.

A sajtóközlemény szerint a Mihajlo Pupin-díjat Vasilije Krestićnek, valamint a tartományi elismeréseket az idei kitüntetetteknek november 25-én, Vajdaság Szerbiához csatolásának évfordulóján, a Ljudevit Mičatek-elismerést pedig december 10-én, az emberi jogok világnapján adják át.