2024. április 26., péntek

Ma ülésezik a válságstáb

Bejelentették, hogy az országos válságstáb csütörtökön, délután fél négykor tartja következő ülését. Korábban a testület tagjai közül többen arról nyilatkoztak, hogy a hét végéig megtartják következő ülésüket.

A tanácskozás egyik legfontosabb témája várhatóan az lesz, hogy az aktuális járványhelyzetet tekintve miként folytatódik a jövőben az iskolákban az oktatás, és hogy meghosszabítják-e az őszi szünidőt.

A korábbi bejelentések szerint van esély arra, hogy a szünetet meghosszabítják, és a diákok összesen kilenc napot töltenek majd otthon az iskolai foglalkozások helyett. A médiainformációk szerint ebben az esetben péntektől szüneten lennének, és november 15-én térnének vissza az iskolákba. A szünidő meghosszabbítását a válságstáb több tagja is kezdeményezte, hogy lassíthassák a koronavírus terjedését.

Branislav Tiodorović epidemiológus korábban arról is szólt, hogy a fertőzöttek tényleges száma a hivatalos adatoknál jóval nagyobb lehet. Ezt később az Oktatásügyi Minisztérium cáfolta, és a tárca közlése szerint ötezer körül mozog Szerbiában azoknak a gyerekeknek a száma, akik megfertőződtek a koronavírussal – közli a B92.