2024. április 27., szombat

Szombaton Szármafesztivál a topolyai vásártéren

Szerdán még várják a jelentkezőket a főzőversenyre

November 6-án tartják a 8. Szármafesztivált a topolyai vásártéren. A rendezvényen főzőversenyben és ügyességi játékokban mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, valamint kézműves- és gasztrovásár, gyermekprogramok és zenei program is várja a látogatókat.

A jelentkezési díj 2500 dinár csapatonként. A nevezési összeg fejében 2,5 kg darált húst (1 kg marhahús és 1,5 kg disznóhús), tüzelőanyagot és kenyeret biztosítanak a szervezők. A többi hozzávalót, mint amilyen a savanyú káposzta, a fűszerek és egyéb, a résztvevőknek kell magukkal hozniuk, akárcsak a főzőedényt, étkészletet, ülőalkalmatosságot és asztalt, illetve más szükséges eszközt.

A vega kategóriában a nevezési díj 500 dinár. A tűzgyújtás 9 órakor lesz, de már 7 órától várják a csapatokat. Minden csapatban kell, hogy legyen egy főszakács, akit a nevezéskor meg kell nevezni, a többiek pedig a segédek.

A főzőversenyre legfeljebb 50 csapat jelentkezhet, maximum 10 fős csapatok jelentkezését várják. A versenyt két kategóriában írták ki: klasszikus szárma és különleges szárma. A jelentkezési határidő november 3-a. Bővebb információ 8-tól 14 óráig a 024/713-515-ös telefonszámon vagy Topolya Község Művelődési Házának irodájában.

A topolyai vásártéren sorra kerülő Szármafesztivál nem csak a főzőversenyről és az ételekről szól. A tervek szerint délben fellép a Juhász zenekar, és megtartják az Agios Dimitrios borrend avatási szertartását, utána elhangzik a polgármesteri köszöntő, majd a Ravnica zenekar fellépése következik, a 16 órára tervezett eredményhirdetés után pedig a Szomszéd Fiúk koncertje szórakoztatja a közönséget. Lesz ezenkívül kézműves termékek és gasztronómiai különleges termékek bemutatója, gyermekprogramok, ügyességi vetélkedők és egyebek.

A rendezvény ideje alatt regisztráció nélkül is felvehető lesz a koronavírus elleni védőoltás a Piac Közvállalat vásártéri irodájában.