2024. március 29., péntek

Luxusautó után járjon luxusadó!

A jövőben a járművek évjárata alapján határozzák meg a regisztráláskor megfizettetett adót

A jövő évtől a motor hengerűrtartalma (köbcenti) helyett a járművek évjáratát veszik alapul a regisztráláskor felszámolt adó nagyságának meghatározásakor – jelentette be nemrégiben Siniša Mali pénzügyminiszter. A vagyonadóról szóló törvénymódosítások a 2022. évre vontakozó költségvetéssel együtt kerülnek a szerbiai képviselőház elé, és előreláthatólag január 1-jétől már alkalmazhatják az új rendelkezéseket.

A pénzügyminiszter azzal indokolta a módosítás szükségességét, hogy az elmúlt években sok negatív visszajelzés érkezett a jelenleg alkalmazott adóztatási rendszerre vonatkozóan.

DRÁGA RÉGI, OLCSÓ LUXUSKOCSIK

A polovniautombili.com portál többször is foglalkozott a járművek adóztatásának problémájával. A „luxusadóként” emlegetett összeget ugyanis azon járművek esetében számolták fel, amelyeknél a motor hengerűrtartalma meghaladta a 2 ezer köbcentimétert.

A jelenleg érvényes rendelkezések a motor űrtartalma mellett figyelembe veszik az évjáratot is, és ennek alapján valamelyest csökkentik a felszámolt adó összegét. Így az 5–8 éves járműveknél az adóból 15 százalékot vesznek le, a 8-10 éves autók esetében 25 százalékkal fizettetnek kevesebbet, a 10–20 éves gépkocsiknál 40 százalékos, a 20 évnél régebbi járműveknél viszont 80 százalékos adócsökkentést alkalmaznak.

Az érvényben levő szabályozás szerint tehát a regisztráció során felszámolt adót a motor űrtartalma és az évjárat alapján meghatározott adókedvezmény szerint számítják ki. A gyakorlatban azonban egy 17 éves Mercedes E 400-as személygépkocsi regisztrációjáért kifizetett összeg elérheti az 1500 eurót, miközben az ára 5200 euró körül mozog a hazai piacokon. Ez annyit jelent, hogy a használt autó éves bejegyeztetésének költsége meghaladja a jármű értékének 25 százalékát. Másrészt egy több mint 63 ezer euró értékű, új Mercedes A45 AMG S típusú autó regisztrációjához mindössze 350 euróra van szükség, ami az autó értékének alig 0,55 százalékát teszi ki.

Egyre több ugyanis az olyan luxuskocsi, amelynél a kisköbcentis motor nagy lóerővel társul, így az űrtartalom manapság már semmiképp sem arányos a motor erejével, ahogyan a „luxusként” meghatározott kritériumokkal sem – írják a használt autók értékesítésével foglalkozó portálon. A szakemberek szerint a „luxusadó” kiszámítását tehát nem lehet kizárólag az űrtartalomra alapozni, hanem figyelembe kell venni a jármű más jellemzőit is.

MI ALAPJÁN KELL(ENE) ELSZÁMOLNI AZ ADÓT?

A polovniautombili.com portál már 2016-ban elvégzett egy véleménykutatást, a járművezetőket arról faggatták, hogy milyen paraméterek alapján határoznák meg a regisztrációkor felszámolt adó mértékét. A megkérdezettek öt évvel ezelőtt is úgy gondolták, hogy az autók értékét és évjáratát kellene alapul venni megadóztatásnál.

Hangsúlyozzák azt is, hogy az európai országokban sincs egységes álláspont arra vonatkozóan, hogy mit vesznek alapul a regisztrációkor megfizettetett adó felszámolásánál. Egyes országokban a motor űrtartalma, ereje és az évjárata mellett figyelembe veszik a jármű súlyát és méretét is. Emellett sok államban olyan pluszköltségeket is bevezettek, amiket az ökológiai szempontból nem megfelelő járművek esetében fizettetnek meg. Egyes országokban már kizárólag a szén-dioxid-kibocsátás mértéke alapján határozzák meg az éves bejegyeztetéskor felszámolt adó nagyságát.

A portál szakemberei kiemelik, hogy egyelőre a szerb kormány sem pontosította, hogyan tervezi érvényesíteni az évjárat alapú adóztatást, így a törvénymódosításról magyarázatot kértek a pénzügyminisztériumtól. Biztató azonban, hogy Mali a változásokról szóló bejelentésében ígéretet tett arra is, hogy az új törvénymódosítással egyszerűsíteni kívánják a regisztrációs eljárás levezetését is.