2024. április 27., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Ismét vezet a Napoli

Mindössze két napot tölthetett az olasz bajnokság vezető pozíciójában a Milan, mivel a forduló utolsó, csütörtök esti mérkőzésén könnyedén nyert a Napoli. Luciano Spalletti fiai igazi örömfocival múlták felül hazai pályán, a Diego Armando Maradona stadionban a Bologna együttesét. A nápolyiak a 18. percben szerezték meg a vezetést Fabian Ruiz góljával, aki egy labdaszerzést követően húsz méterről csavart csodálatosan Skorupski hálójába. A folytatásban sorra követték egymást a hazaiak támadásai, aminek a félidő hajrájában lett meg az eredménye: egy kezezést, majd videobírózást követően büntetőt rúghattak. Az ítélet végrehajtója Lorenzo Insigne volt, aki magabiztosan értékesítette a tizenegyest, így csapata 2:0-s vezetéssel vonulhatott a félidei pihenőre. Siniša Mihajlović legénysége a fordulást követően sem tudott megújulni, a 3:0-s végeredmény pedig a 62. percben alakult ki, amikor Insigne újabb tizenegyest váltott gólra, amit a játékvezető Osimhen buktatását követően fújt be.

Sorozatban második 2:2-es döntetlenjét játszotta a spanyol bajnokságban az Atlético Madrid, ezúttal a Levante otthonában. A Matracosok kétszer is vezettek a találkozó folyamán friss szerzeményeik, Griezmann (12.), valamint Cunha (76.) révén, a Levante viszont mindkét alkalommal egyenlíteni tudott tizenegyesből. A valenciai kiscsapat büntetőiből az Újpest volt játékosa, Enis Bardhi (37., 90.) volt eredményes. Simeone együttese ezzel a pontveszteséggel visszacsúszott a hatodik pozícióba, a bajnokságot pedig a Vigóban győzedelmeskedő Real Sociedad csapata vezeti.

Olasz bajnokság, a 10. fordulóban: Napoli–Bologna 3:0. Az élcsoport: Napoli és Milan 28, Inter 21 pont stb. Spanyol bajnokság, a 11. fordulóban: Celta Vigo–Real Sociedad 0:2, Granada–Getafe 1:1, Levante–Atlético Madrid 2:2. Az élcsoport: Real Sociedad 24, Real Madrid (–1) és Sevilla (–1) 21 pont stb.