2024. április 23., kedd

Verseny-játék-móka kupa

Zenta kiváló sportolói segítették a fogyatékkal élők versenyeit

A zentai Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete csütörtökön harmadik alkalommal tartotta meg a Verseny-játék-móka kupa elnevezésű rendezvényét, amely a valamilyen fogyatékossággal együtt élő gyermekek és felnőttek sportvetélkedője.

Az eseményre a Zentai Sportcsarnokban került sor, ahová Óbecséről és Bácsfeketehegyről érkeztek vendégek, egy-egy csapattal. Csapatonként körülbelül tíz fő jött. A megmérettetésen részt vettek a Thurzó Lajos Általános Iskola kisegítő tagozatos diákjai is.

Összesen hat csapat vetélkedett, amelyeknek csapatkapitányai Zenta kimagasló sportolói közül kerültek ki, így ott volt például Nemes Viktor világbajnok birkózó is. A szervezet elnöke, Csontos Bata Márta elmondta, hogy ezen a vetélkedőn mindenki nyertes, és innen mindenki aranyéremmel tér haza.

Jó hangulatban és rengeteg nevetéssel telt a 3. Verseny-játék-móka kupa (Fotó: Gulyás Réka felvétele)

Jó hangulatban és rengeteg nevetéssel telt a 3. Verseny-játék-móka kupa (Fotó: Gulyás Réka felvétele)

– Nem első, második és harmadik helyezettjeink vannak, hanem leggyorsabb, legügyesebb legösszetartóbb csapat és egyéb kategóriák. A végén pedig minden csapat egy serleggel gazdagodik. Azért szervezzük ezt a rendezvényt, hogy segítsük védenceinket a társadalomba való integrálódásban, ugyanakkor a találkozó révén egy számukra is fontos és befogadó közösség részévé válhatnak. Nem véletlenül szerepel a móka szó az elnevezésünkben, hiszen igyekszünk olyan élményeket szerezni számukra, melyek valóban mókát és kacagást jelentenek.

A vetélkedő két részből áll, első körben gyorsasági, majd pedig ügyességi feladatok várnak a résztvevőkre. A különböző egyesületekből érkező versenyzők a felnőtt korosztályt képviselik, míg a fiatalabbak iskoláskorúak. A találkozó alkalmával lehetőség van az egyesületek segítői számára tapasztalatcserére és a közös problémák megoldására. A szervezők bizakodva várják a jövő évet, hogy akkor akár több egyesület és résztvevő is csatlakozik az eseményükhöz.