2024. április 26., péntek

Séta a csónakkikötőtől a kompjárásig

Adán sétány épül a Tisza-parti töltésen padokkal és közvilágítással

Ada község önkormányzata a tartomány támogatásával még az idén sétányt épít Adán a folyóparti árvízvédelmi töltésen, a csónakkikötőtől a kompjárásig. Bilicki Zoltán adai polgármester elmondta, hogy az említett szakaszon egy hónapon belül megkezdődik a sétány kiépítése.

– A tartománytól sikerült kilobbiznunk 15 millió dinárt, amelyhez az önkormányzatnak is hozzá kell járulnia, hogy megvalósuljon a beruházás. A pénzt sétány kialakítására kaptuk, a töltés tetején, mégpedig a csónakkikötőtől az egykori kompjárásig fog vezetni. Ez a szakasz megfelelő burkolatot fog kapni, mellette padok, közvilágítás és szemeteskukák lesznek elhelyezve – magyarázta Bilicki Zoltán.

Az adai töltésen hamarosan sétány épül

Az adai töltésen hamarosan sétány épül

– A Tisza-parti kempinggel, a csónakkikötővel, a stranddal és a víkendteleppel kívánunk egy egységes egészet alkotni, amely kiváló színhelye lehet egy-egy reggeli vagy esti sétának akár a helybeli lakosság, akár az ide látogató turisták számára. A beruházás biztosan egy hónapon belül megindul, mivel az idei évben meg kell, hogy valósuljon. A villanyhálózat kialakítása, a padok és szemetesek elhelyezése valószínűleg átcsúszik a jövő évre, de ami a sétány burkolatát illeti, az biztosan megépül az idén. A burkolat teherbírása az aszfalttal megegyező lesz, amelyen akár teherautók is közlekedhetnek. A helyi önkormányzat számára az volt a lényeg, hogy szilárd burkolat épüljön ki a töltésen, amelyen rossz időben is komótosan lehet biciklizni és sétálni – nyilatkozta a polgármester.