2024. április 27., szombat

Đerlek: Tíz napot várunk, utána szigorúbb intézkedések várhatóak

Ha a védettségi igazolványok bevezetésétől számított héttől tíz napig nem tapasztalnak pozitív eredményeket a járványadatokat illetően, a minisztérium új, jóval szigorúbb és hatékonyabb intézkedések bevezetését kéri majd a válságstáb ülésén – mondta Mirsad Đerlek egészségügyi államtitkár.

A Szerbiai Rádió és Televízió műsorában kiemelte, hogy a védettségi igazolványok bevezetése egy legitim döntés az állam részéről a polgárok egészségének védelme érdekében.

Úgy fogalmazott, az illetékes tárca álláspontja továbbra is az, hogy a biztonságos védőoltásokat semmi sem helyettesítheti a járvány elleni harcban, a legfőképpen most, amikor azokat Szerbiában is gyártják.

Az államtitkár említést tett arról is, hogy már hosszabb ideje nagy a napi új fertőzöttek száma, és volt amikor elérte a 8500-at is. Mint mondta, tegnap 61 személy halt meg az országban a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt, és várhatóan sajnos nem ez lesz a legnagyobb szám az elhalálozottak tekintetében a járvány negyedik hulláma alatt, ami aggodalomra ad okot, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy rendelkezésünkre áll a vakcina – közli az N1.