2024. április 24., szerda

Benzinnel öntötte le magát, hogy a kilakoltatást meghiúsítsa

Sikertelen volt a kísérlet, hogy Sava Jovanović családját kilakoltassák a futaki Vuk Karadžić utca 12. szám alatti otthonukból.

Ma délben kezdődött a dráma a családi ház előtt, amikor Vujadin Masnikosa irodájának végrehajtó segédje, egy lakatos és a rendőrség megérkezett, és megkérte Jovanovićot, hogy hagyja el otthonát. Az anya, Zora a kapuban volt, és többször elmondta a végrehajtó asszisztensnek, hogy nem költöznek ki.

Aztán fia, Sava megjelent a teraszon, és néhány üveg benzint töltött. A teraszról kiabált, hogy nem engedi, hogy elvegyék a házát, inkább felgyújtja azt. A végrehajtó képviselőjével, valamint Jovanović ügyvédjével folytatott beszélgetés után megállapodtak, és a kilakoltatást elhalasztották.

Sava Jovanović a 021.rs-nek elmesélte, hogy néhány évvel ezelőtt két újvidékitől 8000 euró kölcsönt vett fel magas kamatlábbal. Tudta, hogy veszélyes vizekre evez, de csak így tudott pénzhez jutni, hogy magánvállalkozását folytathassa. Szavai szerint havonta ezer eurót fizetgetett vissza, és már 120.000 eurót visszafizetett, de így is elvesztette a házat.