2024. április 27., szombat

Motiváló történetek

Lapunk két munkatársát is jelölték a Média a Családért-díjra

A Média a Családért Alapítvány 2007-ben azért jött létre, hogy a médiában rejlő lehetőségeket a családok javára fordítsa. Az alapítvány célja, hogy a család mint az élet kiteljesedésének közege jelenjen meg a médiában is. Kiemelten fontosnak tarják, hogy a média a jól működő családok példáját is közvetítse, és megoldási javaslatokat adjon a családokat érintő problémákra. Az Alapítvány díjazza azokat az újságírókat, akik a család témában értékközpontú, a családot erősítő, szakmailag igényes anyagot hoznak nyilvánosságra. Minden hónapban kiválasztják a legjobban sikeredett cikkeket, rádió- és televízió-műsort, illetve online tartalmat. Az év végén pedig a kiemelt jelöltek közül kerül ki a magyarországi és külhoni Média a Családért-díj győztese. Az Alapítvány novemberi jelöltjei között lapunk munkatársa, Tóth D. Lívia neve is szerepelt. Lívia egy temerini bábaasszony, Varga Somogyi Kornélia történetével nyerte el a zsűri tetszését.

– Amikor a Magyar Szóba kerültem, rögtön megfogott a Hétvége elnevezésű melléklet, melynek szerkesztőjével hamar megtaláltuk a közös hangot. Kimondottan azért szeretek neki dolgozni, mert a melléklet túlnyomórészt a hétköznapi emberek életével foglalkozik. Mások visszajelzései alapján úgy érzem, az írott médiában találtam meg magam a leginkább. Úgy gondolom, itt lehet legjobban foglalkozni az emberi sorsokkal, amivel én eleve nagyon szeretek. Szerintem minden embernek megvan a saját élettörténete, ami mindennél többet ér nemcsak számomra, hanem az olvasók számára is – mondta Lívia, aki riportjaival elsősorban annak akar megfelelni, akiről ír. 

– Az írásaimban szeretem azt a hangulatot is kiemelni, amit megéreztem a beszélgetés során. Itt is arra törekedtem, hogy visszaadjam azt a határtalan odaadást, amivel Nellike végzi a munkáját. Mindig is a riportokat szerettem csinálni, és feltételezem, hogy ez a szeretet az, ami bevonzza a sikereket is. Számomra legértékesebb az alany visszajelzése, illetve az olvasóké. Meglepett a díj, de természetesen örülök neki, hogy a szakma is értékeli a munkámat – emelte ki.

Kollégáinkra nem először figyelt fel a magyarországi Alapítvány, Kállai G. Nikoletta júliusban kapta meg a jelölést. Zentai munkatársunk, Erdődi Csongor történetét mutatta be, aki 37 évesen, három gyerek büszke édesapjaként lett egyetemi hallgató. 

– A jelölés egy hatalmas elismerés számomra, mert megmutatta azt, hogy jó úton járok, megtaláltam a pályám. A főszerkesztő-helyettes ajánlotta figyelmembe a témát, ez volt az első nagyobb írásom a lapnál, ugyanis csak tavasszal kerültem ide. Csongor külföldön dolgozott, de eldöntötte, itthon fog boldogulni. Tizenhárom év kihagyás után visszaült az iskolapadba, azóta már megszerezte mesterdiplomáját is, jelenleg pedig a doktori tanulmányait folytatja. A téma azonnal megtetszett, mivel szeretek az itthon maradással foglalkozni. Lokálpatrióta vagyok, én is itthon, Zentán szeretek élni, itt van a családom és itt vannak a barátaim. Ennélfogva szeretem bemutatni az itthon boldoguló emberek sikertörténetit, hogy motiváljon másokat. Csongor története, egy bizonyíték, hogy soha nem késő megvalósítani a céljainkat – mondta Nikoletta.

Mi ezúton is gratulálunk lapunk munkatársainak, akikre büszkék vagyunk elért sikereikért.