2024. április 26., péntek

Halálbüntetés az Emirátusokban 5 külföldi állampolgárnak

Öt külföldi állampolgárt ítéltek halálra az Egyesült Arab Emirátusokban egy külföldi üzletember kirablásáért és meggyilkolásáért, akinek holttestét a hűtőszekrényben találták meg, jelentette az állami média.

A jelentés nem tartalmazza a vádlottak nevét és állampolgárságát, de úgy vélik, hogy öt ázsiai bevándorlóról van szó, akik 21 és 39 év közötti életkorúak.

Lakást béreltek az áldozat épületében Dubajban, hogy egy szellőzőnyíláson keresztül betörjenek az üzletember lakásába. Halálra szúrták, és elloptak tőle 29.600 dollárt.

A rendőrség szerint az üzletember holttestét a hűtőszekrényben találták meg, miután annak barátai jelentették az eltűnését, írja az AP.

A három gyanúsítottat elfogták, amikor megpróbáltak elmenekülni az országból. A rendőrök akkor hurcolták ki őket a felszállás előtt álló gépből, amikor az már a kifutópályán volt, írja az Al Banyan újság.

A vádlottak beismerték a bűncselekményt, joguk van fellebbezni a bírósági döntés ellen.

Annak ellenére, hogy az Emirátusokban időnként halálbüntetést szabnak ki, a kivégzések ritkák.

A külföldiek elleni támadások az Egyesült Arab Emírségekben nem gyakoriak, ahol több külföldi él és dolgozik, mint amennyien az Emirátusok polgárai közül élnek és dolgoznak ott.