2024. április 27., szombat

Az élet győzelmének jelképe

Még ma látogatható a mezőgazdasági vásár

Az Újvidéki Vásárra az elmúlt héten tizenhét országból nyolcszáz kiállító érkezett, a rendezvényegyüttest tegnap meglátogatta Miloš Vučević polgármester is. Kijelentette, hogy az esemény sikere a „gazdaság, illetve az élet győzelmének jelképe”. Úgy értékelte, hogy a koronavírus mindent felforgatott, így a Vásár területén még egy évvel ezelőtt ideiglenes Covid-kórház működött, majd oltóponttá alakult át. Úgy tűnt, hogy lehetetlenség visszatérni a vásári események megszokott módon történű megrendezéséhez.

– Ennek ellenére hatalmas dolognak számít az, hogy ezt a szemlét egy különösen biztonságos helyszínen rendezhettük meg. Az eseményre tizenhét országból érkezett csaknem nyolcszáz kiállító, ez annak a jele, hogy már nemcsak üzleti és partneri kapcsolatokról beszélünk, hanem baráti támogatásról is. Azok a kiállítók, akik a múlt évre már kifizették a részvételi díjt, nem kérték vissza a pénzüket, hanem reménykedtek, és csaknem két évet vártak arra, hogy az eseményt végre megrendezzék – adott hangot elégedettségének Vučević.

Hozzátette, hogy már most folynak az előkészületek a jövő májusban megrendezendő 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárra, amelyet a lehető legmagasabb színvonallal szeretnének megtartani.

Miloš Vučević polgármester tegnap körbejárta a vásárt, elbeszélgetett a kiállítókkal és a látogatókkal

Miloš Vučević polgármester tegnap körbejárta a vásárt, elbeszélgetett a kiállítókkal és a látogatókkal

A polgármester Slobodan Cvetkovićtyal, az Újvidéki Vásár igazgatójával közösen bejárta többek között a NIS Kőolajipari vállalat, a mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási minisztérium, a Dunav biztosítóvállalat és a Kupakkal a mosolyig szervezetének standjait.
Slobodan Cvetković elmondta, hogy a vásár ideje alatt még 1,5 millió euró értékű szerződéseket is megkötöttek, ezt nagyon jó jelnek ítélte meg. – Felhívom a polgárok figyelmét arra, hogy a vásár utolsó napján, pénteken, látogassanak meg bennünket! Megéri, hiszen a 600 dináros belépőjegy fejében ellenőrizhetik az egészségüket (ingyenes antigénteszt), és részt vehetnek egy olyan nyereményjátékban, amelynek nyereményalapja 40 ezer euró! – emlékeztetett Cvetković.