2024. április 27., szombat

A háziállatokról más szemszögből

Az Amerikai Kuckó Művelődési Központ értesíti az érdeklődőket, hogy szeptember 18-a és 24-e között az USA-ban a haszonállatok hetét tartják meg, ennek során a témát az ökológia és az etika kérdésein keresztül vizsgálják.
Az eseményt az Amerikai Kuckóban is követik, a téma nagyon fontos, hiszen a mezőgazdaság, mindenekelőtt a földművelés az egyik leginkább környezetszennyező tevékenység. Ezen a kérdésen kívül az állatok tartását és a velük való bánásmódot is elemzik. Az első beszélgetést holnap 16 órakor tartják az Amerikai Kuckó helyiségében (Razzia áldozatai rakpart 2/b), melynek során a Food Inc című filmet tekinthetik meg az érdeklődők, ezt követően vitázhatnak a témáról.

Falfestmény az amerikai kultúra jegyében

Falfestmény az amerikai kultúra jegyében

A filmet angol nyelven, felirat nélkül vetítik majd, a nézők száma pedig korlátozott, és előzetes bejelentkezés szükséges. Ezt az American Corner Facebook-oldalán, a létrehozott eseményen belül található linken keresztül tehetik meg az érdeklődők.
A szervezet helyiségében pénteken 19 órakor megnyitják Jovan Matić fiatal művész Magánzóna elnevezésű szoborkiállítását. Az élőlények mai világban történő felhasználását láthatjuk a szobrász szemszögéből, a látogatás az érvényben lévő járványtani intézkedések betartása mellett történik.


Az Amerikai Kultúra Napjai elnevezésű esemény keretében nemrégiben új falfestmény jelent meg. a művészi alkotás látható a Felszabadulás sugárútról is, a stadionnal szemben található. Ez immáron az ötödik falfestmény, amely Újvidék és az amerikai nagykövetség együttműködésének köszönhetően díszíti a várost. Az alkotást Vuk Đurić ismert utcafestő művész készítette.