2024. április 26., péntek

Ilike emlékére

Csókán tegnap második alkalommal tartották meg a Király Ilona nevét viselő emlékversenyt

A Vajdasági Asztalitenisz-szövetségnek van egy olyan díja, amelyet Király Ilonáról, a Csóka korán elhunyt edzőjéről, a kiváló nevelőről neveztek el, s az 50 ezer dináros pénzjutalom mellett minden évben az adott idény legjobb utánpótlás-nevelő női edzője kapja.

Király Ilona emléktáblája előtt (Fotó: A szerző felvétele)

Király Ilona emléktáblája előtt (Fotó: A szerző felvétele)

Tavaly aztán egy olyan emléktornát indított be a csókai klubbal karöltve, amely szintén Ilike nevét viseli, s amelyen – amolyan idénynyitó gyanánt – az ország legjobb női csapatai vívnak meg. Idén második alkalommal rendezték meg az emléktornát a csókai asztaliteniszklubban, hat csapatot hívtak meg, de a Zenta, a TSC és a Josip Kolumbo különböző okok miatt nem vett részt rajta, így a bajnok Novi Sad, a Csóka és a kishegyesi Dombos küzdött meg egymással.

A megnyitón megjelentek Király Ilona családtagjai, barátai és egykori tisztelői, s a szövetség, valamint Kormányos László, a Csóka egyik vezetője és Vorgić Dognár Otília tiszteletbeli elnök helyezett el koszorút a klub falán található emléktáblára, hangsúlyozva, hogy a vajdasági utánpótlás terén továbbra is nagyon érezhető Szabó István és Király Ilona hiánya.

A revümérkőzéseket a szerbiai válogatottakat felvonultató székvárosiak nyerték meg, de a történethez hozzátartozik, hogy a Novi Sad csak nagyon szoros és érdekes mérkőzésen tudta legyőzni az erősödött kishegyesieket, a 3:2-es győzelmet pedig a zentai Makszuti Anetta biztosította be. A csapatok ajándékcsomagokat kaptak, a győztes pedig egy szép serleggel gazdagodott.